Auziți liniștea? Sunt ultimele zile de vacanță în Cluj

de | | 2 Minute

Auziți liniștea? Sunt ultimele zile de vacanță în Cluj

E atât de frumos Clujul când conduci pe străzile lui libere, dis-de-dimineață sau în lentoarea după-amiezii…

foto Mihail Onaca

Imaginați-vă cum pătrundeți în Piața Unirii și sunt doar 2 alte mașini care trec lin prin traficul aerat și vă bucurați cu toții de centru. Imaginați-vă marile sensuri giratorii din Mărăști, Mănăștur sau Zorilor în care nu trebuie să așteptați  cu sufletul la gură „marea trecere”. Imaginați-vă străzile înguste care vă așteaptă aproape „goale” să treceți relaxați cu mașina, fără probleme, fără claxoane. Fără pietoni agitați care trec necorespunzător fix în fața voastră… Nu-i așa că pare aproape ireal de frumos? 🙂

Sunt ultimele zile de vacanță la Cluj și nostalgia liniștii deja începe să-și facă simțită prezența.

Cu toții iubim Clujul și avem motive cu duiumul să-i fim fideli, dar parcă în aceste ultime zile înainte să reînceapă școala și să se instaleze dinamica toamnei, Clujul are o aură specială. Poți respira cu adevărat orașul, poți înțelege de ce-l apreciezi atât de mult. De ce clădirile lui sunt atât de valoroase, de ce străzile lui paralele și perpendiculare constituie orașul în care tu alegi să trăiești.

Orașul e relaxat, marile evenimente ale verii au trecut, iar oamenii încă se regrupează după concediile lungi și binemeritate. Sunt ultimii stropi de „je ne sais quoi” ieșit parcă din timp, în care ne simțim zen în mijlocul orașului, în care cititul la o terasă în Muzeului sau Unirii nu e acompaniat de vânzoleală și graba trecătorilor. Păcat că nu mai e mult și-i dăm drumul la viața agitată din nou.

Vă propunem să încercați să vă plimbați, fie cu mașina, bicicleta, trotineta, fie pe jos, și să admirați Clujul liber. Îți transmite o energie extraordinară, o senzație plăcută de spațialitate și liniște de care, știm prea bine, nu ai parte des. Ne mai ajută și soarele molcom al acestei veri târzii să ne bucurăm de priveliști superbe prin oraș, priveliști nealterate de zgomotul reînceperii anului școlar/universitar.

Să nu uităm, însă, fiecare sezon are farmecul lui unic, cu frumusețile-i aferente. 😉