Automatizează-ți depozitul cu Optimall WMS pentru economii de timp și de bani

de | | 2 Minute

Automatizează-ți depozitul cu Optimall WMS pentru economii de timp și de bani

În mediul business, eficiența este tot mai importantă. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor, apar noi soluții care permit afacerilor din orice domeniu să-și gestioneze mai simplu și mai rapid activitățile. Companiile ce dețin depozite necesită astăzi soluții software precum Optimall WMS pentru automatizarea fluxurilor de lucru, ajutând la economii semnificative de timp și bani. Dacă ești un antreprenor care deține un mic depozit sau o companie cu o rețea de depozite, descoperă ce avantaje ți-ar putea aduce o astfel de soluție.

Optimal WMS – gestionarea completă a depozitului printr-o singură aplicație

Soluția software Optimall WMS (Warehouse Managemenet System sau Managementul depozitelor) este un sistem software care îți oferă control asupra operațiunilor din depozit. De la recepția mărfurilor până la ieșirea acestora, transferuri între gestiuni și locații, retur de marfă și picking-ul mărfii din depozit, soluția WMS ajută la optimizarea fiecărei etape a fluxului logistic.

Beneficiile automatizării depozitului cu Optimall WMS

Optimall WMS se adaptează fiecărei afaceri, indiferent de dimensiunea sau domeniul acesteia. Soluția este ideală atât în depozite mici, cât și medii sau mari. Prin automatizarea sarcinilor repetitive, ajută la reducerea timpului necesar pentru finalizarea operațiunilor din depozit. Ajută și la creșterea productivității angajaților, personalul putându-se concentra pe sarcini mai complexe. 

Soluția software oferă control total asupra operațiunilor zilnice din depozit. Prin intermediul codurilor de bare, sistemul validează fiecare produs din gestiune. De asemenea, permite urmărirea produselor pe serii, loturi și termene de valabilitate, oferind o imagine clară a stocurilor în timp real.

Integrarea WMS cu cititoarele de coduri de bare permite inventarierea rapidă și precisă a mărfurilor existente, eliminând necesitatea inventarierii manuale. Operatorii pot scana codurile de bară ale produselor dintr-o anumită locație în depozit, vizualizând instantaneu stocul existent. În acest fel, se reduce riscul de erori umane și se asigură acuratețea datelor. Pe lângă soluția WMS, Optimall mai oferă și alte soluții software cum ar fi SFA pentru automatizarea forței de vânzări.

Activități oferite de WMS pentru administrarea optimă a stocurilor

Soluția Optimall WMS se integrează ușor cu infrastructura existentă a depozitului. Aceasta acoperă numeroase activități, gândite astfel încât procesul de gestionare să fie unul avantajos. La sosirea în depozit a produselor, se folosesc cititoare de coduri pentru a scana fiecare produs. Comenzile create în sistemul de gestiune ERP sunt exportate în aplicația Back Office WMS. Astfel se asigură o gestionare precisă a stocurilor. WMS oferă o vizualizare clară a spațiului de depozitare, permițând o organizare optimă. 

Angajații pot accesa comenzile înregistrate în ERP direct pe terminalele mobile. Astfel, soluția reduce timpul alocat pregătirii comenzilor. Pe baza listelor de livrare generate, comenzile sunt împachetate, etichetate și pregătite pentru livrare.

Indiferent de specificul sau mărimea afacerii tale, pentru  a optimizare fluxul de lucru, Optimall WMS te va ajuta să economisești timp și bani. Contactează-ne pentru o ofertă personalizată.