Automatizarea în realizarea studiilor clinice
Companiile farmaceutice sunt nevoite să deruleze studii clinice constant pentru a dezvolta noi produse, iar acest proces se confruntă cu tot mai multe provocări care sunt specifice industriei. Astfel, testarea medicamentelor necesită timp și totodată generează cantități mari de date. Acestea sunt colectate, analizate și totodată interpretate, dar până acolo acestea trebuie stocate într-un mod cât mai accesibil bazate pe soluții de tip cloud. Toate aceste lucruri pot fi posibile cu ajutorul companiilor de software development, care dezvoltă sisteme integrate de automatizare, care au menirea să eficientizeze procesele din cadrul studiilor clinice.
Ce presupune automatizarea studiilor clinice?
Automatizarea este utilizată pentru a îmbunătăți acuratețea rezultatelor în procesul de testare clinică, de la recoltarea datelor până la furnizarea rezultatelor finale. Procesele manuale precum crearea formularelor, adnotarea sau introducerea datelor într-o foaie de calcul sunt astfel eliminate, datorită soluțiilor dezvoltate în domeniul life sciences. Prin urmare, e nevoie de mai puțin timp și efort pentru a obține rezultate precise datorită reducerii numărului de erori umane, astfel rezultă un proces simplificat. Automatizarea facilitează, de asemenea, respectarea anumitor standarde impuse de autoritățile care au drept de reglementare, precum este și Food and Drug Administration din Statele Unite.
Conceptul de RPA este din ce în ce mai utilizat pentru a sprijini angajații prin realizarea unor sarcini repetitive, care necesită timp și care sunt predispuse producerii erorilor. Automatizarea se realizează prin intermediul unor aplicații software, care dețin algoritmi și care au menirea să îndeplinească sarcini specifice. Potrivit unui studiu realizat de McKinsey, aproape 45% din joburile din piața muncii pot beneficia de automatizare, ceea ce reprezintă un aspect esențial mai ales atunci când vine vorba de reducerea costurilor și îmbunătățirea eficienței organizaționale.
Care sunt beneficiile automatizării în studiile clinice?
Utilizarea software-urilor de tip RPA simplifică și eficientizează procesele care trebuie efectuate în timpul studiilor clinice, ceea ce duce la accelerarea anumitor procese dar și la îmbunătățirea acurateței rezultatelor. Chiar și instituțiile cu rol de reglementare, cum ar fi FDA (Food and Drug Administration), au recunoscut beneficiile automatizării și ale utilizării noilor tehnologii, încurajând companiile să le implementeze în strategia lor.
Iată 4 beneficii ale utilizării unui software de tip RPA pentru studiile clinice:
- Rapiditatea studiilor – studiile se derulează într-un ritm mai accelerat prin automatizarea proceselor. Fiecare etapă al unui studiu clinic poate fi optimizată, astfel acesta poate fi finalizat într-un timp mai scurt.
- Reducerea erorilor – prin automatizarea sarcinilor manuale, care sunt predispuse la inexactități, riscul erorilor administrative poate fi redus considerabil.
- Reducerea costurilor – datorită automatizării, se reduce numărul de operațiuni manuale și se alocă mai puține resurse de timp. Astfel costurile pot fi reduse, îmbunătățind în cele din urmă eficiența întregului proces.
- Îmbunătățirea calității datelor – calitatea e esențială pentru a avea rezultate mai bune, rezultând o rată mai mare de succes.
Companiile farmaceutice care beneficiază de sisteme de Robotic Process Automation sunt acelea care mizează pe integrarea unor strategii cât mai optimizate. Pe lângă identificarea celor mai promițătoare strategii care să faciliteze desfășurarea optimă a activităților din cadrul companiilor, organizațiile pot asigura un nivel de conștientizare în rândul angajaților asupra beneficiilor reale ale automatizării, nu doar a celor care le revin companiilor la nivel organizațional, cât și a celor care îi vizează pe angajați.
Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.