Autobuzele electrice din Turda, și mai ecologice cu MonePOS

de | | 2 Minute

Vizita la Salina Turda oferă o experiență specială și benefică pentru oricare dintre noi. Fiind considerată cea mai spectaculoasă locație subterană modelată de om, din întreaga lume, Salina atrage anual mii de turiști dornici de relaxare.

Turda a devenit, la finalul anului 2019, prima localitate urbană din România cu transport local integral electric. Dar acum autobuzele electrice din Turda sunt și mai ecologice, pentru că pun la dispoziția călătorilor și turiștilor plata prin soluția MonePOS, contactless și paperless. Deci biletele de transport în comun se achită prin plată sigură și rapidă, fără consum de hârtie.

Primăria Turda a încheiat un parteneriat cu MonePOS by AROBS și a implementat plata digitală a biletelor, prin mPOS, în toate autobuzele care duc spre Salina Turda. Plata durează doar 10 secunde, iar bonul fiscal se descarcă ușor prin scanarea codului QR apărut pe ecranul dispozitivului.

Autobuze electrice și plăți digitale

Turda este primul oraș care se bucură de plata digitală ecologică folosind MonePOS. Grija pentru mediul înconjurător este importantă pentru municipalitatea Turda, iar un demers ar putea fi eliminarea bonurilor de hârtie, ale căror folosire pot avea au impact asupra mediului mai mare decât ne-am putea imagina.

Bonurile de hârtie

Studiile arată că într-un an sunt tăiați aproximativ 200.000 de copaci, numai în UK, pentru emiterea bonurilor de hârtie, iar mai trist este faptul că peste 90% dintre acestea sunt aruncate sau pierdute. Pe lângă problema defrișărilor inutile și excesive pentru producerea bonurilor de hârtie, care pot fi înlocuite cu ușurință de cele digitale, se ridică și problema deșeurilor produse de bonurile fiscale, de ordinul zecilor de tone.

De asemenea, conform ultimelor cercetări din Marea Britanie, bonurile de hârtie conțin fenolii BPA și BPS, substanțe care dereglează balanța hormonală a corpului. Din cauza acestor fenoli, bonurile pe hârtie nu pot fi reciclate.

Din păcate, nu deținem statistici similare pe România, la acest moment.

Primăria Turda face schimbări în favoarea ecologiei, tu ce mai aștepți?

MonePOS by AROBS este un mPOS portabil care facilitează plata contactless și paperless, iar tranzacțiile durează doar 10 secunde. Plățile digitale sunt comode atât pentru comerciant, cât și pentru client, asigurând rapiditate în încasarea plăților, eficiență, precizie și transparență.


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS