Autobuz cu hidrogen testat la Cluj-Napoca

de | | 2 Minute

Autobuz cu hidrogen testat la Cluj-Napoca

Joi, 9 mai 2024, la ora 9.00, Primăria Cluj-Napoca invită clujenii să participe la testarea unui autobuz cu hidrogen, alături de Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii, Giles Matthew Portman și primarul Emil Boc. Plecarea va avea loc din fața hotelului Radisson Blu. 

Cluj-Napoca găzduiește un turneu de promovare a autobuzelor cu hidrogen, ca parte a proiectelor JIVE susținute și finanțate din fonduri europene prin Clean Hydrogen Partnership. Cluj-Napoca va fi urmat anul acesta de alte opt orașe din Grecia, Bosnia Herțegovina și Bulgaria.

Un autobuz alimentat cu hidrogen va fi testat până vineri, cu pasageri, pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca. Călătoriile cu autobuzul alimentat cu hidrogen vor fi gratuite pe tot parcursul turneului de promovare.

Călătoriile vor fi gratuite pe tot parcursul turneului de promovare, iar pasagerii vor avea oportunitatea de a avea o experiență reală cu acest mijloc de transport. Evenimentul din Cluj-Napoca este parte a programelor europene JIVE, de promovare a noii tehnologii în Europa Centrală și de Est, evenimente începute în noiembrie 2022.  În urma rezultatelor pozitive ale primelor două turnee de promovare – unul organizat în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023 în Slovenia, Croația, Cehia, Slovacia și Ungaria și al doilea organizat în perioada septembrie – octombrie 2023 în Polonia, Lituania,  Letonia, Estonia – acest al treilea turneu își propune să ofere oportunitatea de a prezenta la Cluj-Napoca tehnologia bazată pe hidrogen și de a permite cetățenilor și celor interesați să o experimenteze.

Pe lângă testarea autobuzului cu hidrogen, va fi organizat la Cluj-Napoca, pe 9 mai, și un workshop pe teme legate tehnologii și soluții pe bază de hidrogen. Acesta va găzdui reprezentanți ai Clean Hydrogen Europe, Hydrogen Europe și ERM, împreună cu reprezentanți ai Ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, Energiei, Transporturilor, Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și cu autorități de la nivel local.


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.