Au început înscrierile pentru Fresh Start – rezidențe de creație

de | | 2 Minute

Căutăm absolvenți de teatru!
Au început înscrierile pentru Fresh Start – rezidențe de creație

Reactor de creație și experiment lansează un nou proiect: programul de rezidențe de creație Fresh Start. Acesta își propune să inițieze proaspeții absolvenți de teatru în teatrul documentar și cel performativ, prin tehnici specifice devised theatre și în regim independent. Rezidențele vor include ateliere și producții proprii, care vor fi prezente apoi într-un turneu în alte spații independente din țară și vor rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creație și experiment. Atelierele vor fi coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim patru ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din Cluj-Napoca și Târgu Mureș (secțiile regie, actorie, scenografie, dramaturgie). Căutăm artiști dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze, să învețe lucruri noi și să lucreze în echipă, persoane adaptabile și deschise care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent. Vor fi selectați doi regizori, doi dramaturgi, doi scenografi și șase actori care vor forma mai apoi cele două echipe de lucru. Timp de două luni (iulie-august), echipele vor lucra cu metode de teatru documentar, respectiv teatru performativ, inițial în cadrul atelierelor, apoi în perioada de realizare a celor două spectacole. Rezidențele vor fi remunerate.

Aplicațiile se descarcă de la http://eepurl.com/bZyQxb și se vor trimite pe adresa [email protected] până cel târziu în 27 mai. Anunțarea rezultatelor se va face în 13 iunie.

Calendarul complet al Fresh Start:
27 mai — Data limită pentru înscrieri
27 mai – 12 iunie — Selecționarea participanților
13 iunie — Anunțarea participanților
1 iulie – 15 iulie — Prima etapă a rezidenței, asistată de mentor: atelier practic
16 iulie – 31 august — A doua etapă a rezidenței: repetiții și vizionări
septembrie – noiembrie — Prezentarea proiectelor la Cluj, Târgu Mureș, Iași, București

___________________________________

Proiectul Fresh Start – Rezidențe de creație este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.