Astăzi începe TechFest – Cluj Tehnology Festival

de | | 2 Minute

Astăzi începe TechFest – Cluj Tehnology Festival

primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei

Coding, internet of things, e-guvernare, orașe inteligente, digital banking, tehnologie sunt câteva dintre sutele de cuvinte familiare industriei IT și care se vor auzi din plin în următoarele zece zile în Cluj-Napoca. De azi și până în 20 noiembrie are loc TechFest – Cluj Tehnology Festival, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei.

Agenda festivalului este deschisă de MegaHack, hackathon care se desfășoară de azi și până duminică în zona expozițională de la Iulius Mall. MegaHack înseamnă: 50 de ore de codare pentru echipe de până la 5 membri; provocări din domenii diverse: digital banking, internet of things, e-guvernare, orașe inteligente, datathon, frontend, e-commerce, testare, gaming, securitate; premii în valoare totală de peste 10.000 de euro.

Festivalul continuă cu Tech Open Days: în perioada 14-15 noiembrie, companiile implicate în program organizează evenimente pentru IT-iști și pasionați la sediile lor. Apoi, în 16 noiembrie, la Opera Plaza are loc Conferința Smart City Forum, unde reprezentanți ai administrației publice, ai industriei IT și ai mediului de afaceri vor căuta împreună soluții pentru eficientizarea actului administrativ în folosul comunității.

TechTalks aduce în 16-17 noiembrie în zona expozițională de la Iulius Mall și în 19 noiembrie la Grand Hotel Italia invitați de top: Christoffer Noring, expert în dezvoltare Google; Nicoleta Benga, account manager la LinkedIn; Umar Hansa, programator la Springer Nature, cu o experiență anterioară de cinci ani la Shazam; specialiști de la Microsoft, BRD Groupe Société Générale, IBM, Uber, Școala Informală de IT, Pony Car Sharing, SprintPoint Techcelerator, VectorWatch și alții. Festivalul continuă în 17 noiembrie cu Tech Industry Awards, gală de premiere dedicată industriei.

Publicul larg este așteptat în perioada 18-20 noiembrie la Iulius Mall, la parter, unde are loc ExpoTech, o expoziție tehnologică cu cele mai noi gadgeturi, de la mașini electrice și elemente pentru casa inteligentă la imprimante 3D, jocuri și ateliere de robotică pentru copii. Între timp, în 19 noiembrie, la Grand Hotel Italia se desfășoară conferința CodeCamp, dedicată programatorilor. Seara de 19 noiembrie continuă cu Party 404, petrecere pentru „geeks”. Festivalul se încheie în 20 noiembrie cu Transylvania Demo Day, în cadrul căreia se va inaugura Tetapolis Science & Technology Park, iar 20 de start-up-uri vor avea șansă să-și prezinte ideile de afaceri în cadrul unei competiții dotate cu premii importante.

TechFest – Cluj Tehnology Festival este un eveniment organizat de Centrul StartUp Transilvania.
Co-organizator: BRD Groupe Société Générale.
Sponsori: Microsoft, Betfair, VectorWatch, Uber, Life is Hard, Pitech+Plus, Get Pony, SMART, Trencadis, SprintPoint, Emerson, Bosch, Untold, Brinel.
Parteneri: IBM Blumix, Google Developers Experts, Gov IT Hub, United Business Center, FIWARE, ARIES Transilvania, TETAROM, MindMagnet, Gameloft, VeLabs, SDL, ClujHUB, IBM Watson, Epson, EXIMTUR, Flashnet, CDS Wireless, Tapptitude, StreamAxia.

Mai multe informații:

Website 
Facebook