Asistenții vocali – Siri, Alexa, Google: cineva s-o sune pe iubita mea!

de | | 3 Minute

Asistenții vocali – Siri, Alexa, Google: cineva s-o sune pe iubita mea!

Asistenții vocali precum Siri, Alexa, Google Assistant ne teleportează în viitor. Datorită sistemelor IoT, această piață este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere. Potrivit Statista, în 2020 existau aproximativ 4,2 miliarde de dispozitive utilizate în întreaga lume.

Software development-ul a ajuns atât de departe încât navigarea pe web sau cumpărăturile online nu necesită interacțiunea direct cu un device.

Deci, care e faza cu de asistența vocală?

Se pare că trăim în epoca asistenților vocali care navighează pe internet pentru noi, ne creează liste, le cântă copiilor noștri înainte să adoarmă și se ocupă de cumpărăturile noastre online. Tot ce trebuie să facem este să îi rugăm cu voce tare.

Majoritatea dintre noi știm deja cum funcționează. Pe scurt, datorită creșterii incredibile a IoT, casele noastre sunt pline de dispozitive inteligente. Acestea sunt interconectate. Prin urmare, dispozitivele de asistență vocală sunt la fel ca browserele atunci când vine vorba de internet, doar că ne conectează pe noi, oamenii, nu doar la internet, ci la întregul ecosistem de dispozitive, prin comanda vocală.

Atât de mulți jucători de pe piață

Ori de câte ori căutați un produs sau întregul ecosistem de casă inteligentă, veți putea descoperi câteva nume mari precum Google Nest Hub, Amazon Echo, Samsung SmartThings sau Apple HomeKit și întreaga gamă de produse inteligente care continuă să crească într-un piață extrem de competitivă. După cum vedem, cele mai mari nume din industria tehnologiei sunt deja pe această piață. Numai acest lucru ne spune multe despre încotro se îndreaptă viitorul când vine vorba de conectarea noastră la dispozitive.

Recent, în noiembrie 2020, Google a anunțat o nouă funcție pentru Google Home care facilitează opțiunea de planificare pentru sistemul inteligent utilizând comenzi vocale prin Google Assistant.

Avantajele asistenților vocali

La fel ca Siri, Bixby sau Alexa, Asistentul Google poate interacționa vocal cu sistemul inteligent de acasă, reglând și programând parametri specifici mediului, cum ar fi lumini, comutatoare, prize, umiditate, calitatea aerului și termostat sau diverși parametri de echipamente precum starea, pornirea / oprirea, consumul, presiunea sau căldura degajată. Un astfel de sistem inteligent de automatizare a casei poate crește siguranța vieții și a mediului atunci când este configurat pentru a oferi o experiență multimedia inteligentă.

Motivul pentru care oamenii au îmbrățișat asistența vocală atât de repede

Studiile arată că principalul motiv pentru care utilizatorii au adoptat atât de repede această tehnologie este comoditatea. Deoarece nici măcar nu necesită o atingere, oamenii îl pot folosi în timp ce fac multitasking sau când au mâinile ocupate, cu activități precum conducerea vehiculelor sau gătitul.

Unde ne îndreptăm cu asistenți vocali de casă inteligenți?

Întrucât această piață evoluează atât de repede, iar cei mai mari jucători sunt în competiție pentru cota de piață, progresul este garantat. Dar ce ne rezervă viitorul când vine vorba de dispozitive inteligente de asistență vocală la domiciliu?

Previziuni cheie

  • Conținutul virtual este pe cale să se schimbe foarte repede pentru a se potrivi comportamentului noului consumator.
  • Mai mulți utilizatori vor fi recunoscuți prin vocea lor, astfel încât funcții diferite vor fi disponibile în funcție de utilizator. Acest lucru va fi foarte util atunci când vine vorba de copiii care folosesc aceste dispozitive.

A vorbi cu un asistent vocal va fi o experiență firească, fără a fi nevoie să repetați „cuvinte de trezire” precum „Ok Google”, „Hei Siri” sau „Alexa”.

Concluzii

Anul trecut au existat deja la fel de multe dispozitive inteligente de asistență vocală la domiciliu cât jumătate din populația globală. Statisticile prognozează că până în 2024 vor fi mai multe dispozitive decât oameni. Aceasta este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere. Prin urmare, cei mai mari jucători de tehnologie dezvoltă produse pe această piață care aduc progrese foarte rapide.

În curând, companii din diverse domenii de activitate, precum fleet management, monitorizare gps, transport, curierat, medicină, vom implementa, și ei la rândul lor, aceste noi tehnologii în serviciile pe care le oferă. Dacă asistenții virtuali îi folosim deja cu încredere în propriile locuințe, de ce nu am putea să îi utilizăm și la job?

AROBS, un creator global de software, are o experiență excelentă în crearea de software pentru industria IoT, care integrează și asistența vocală.

Mersi Siri, că ai găsit AROBS.


Comunicat de presă
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici