Arta de a fi caritabil, un proiect care dorește să schimbe perspectiva asupra artei

de | | 2 Minute

Arta de a fi caritabil, un proiect care dorește să schimbe perspectiva asupra artei

Marți, 10 mai, ora 19:00, are loc vernisajul expoziției ”Arta de a fi caritabil”, un eveniment de strângere de fonduri pentru cei 17 copii aflați în îngrijirea Centrului Social ”La Noi”.

Arta de a fi Caritabil este un eveniment menit să sprijine centrul de plasament ”La Noi” prin crearea unui spațiu de învățare și îmbunătățirea condițiilor de viață a celor 17 copii aflați în centru. Organizatorii evenimentului intenționează să creeze o sală de studiu prin renovarea camerei și procurarea mobilierului necesar, să achiziționeze 2 dressinguri, 17 dulapuri pentru haine în dormitoare și să trimită 5 copii în tabăra de cercetași în vara acestui an.

În perioada 15 aprilie – 10 mai orice donație este binevenită, donațiile de peste 250 lei vor primi din partea organizatorilor un cadou constând într-un tablou donat de către pictorii Jacques Herman, Ovidiu Avram, Ciprian Cosma, Camelia Hîrlea și Ileana Rus. Acest cadou este simbolul contribuției celor care doresc să se implice pentru a face societatea mai bună prin educație.

În 10 Mai ora 19:00, în Piața Cipariu nr. 9 are loc vernisajul evenimentului, astfel încât publicul larg să poată admira tablourile artiștilor.

”Arta de a fi Caritabil” este o inițiativă de caritate altfel. Organizatorii își doresc să vină în ajutorul segmentelor din societate care necesită susținere și sprijin, și în același timp să facă oamenii conștienți de importanța Artei într-o societate liberă, modernă, pusă în mâinile fiecăruia dintre noi, cu scopul de a o face mai bună.

Proiectul se află la a doua ediție, în anul 2015 având ca scop strângerea de fonduri pentru Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca. Cei care au sprijinit cu bani proiectul caritabil, au primit un tablou, ca simbol al ajutorului oferit. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție de pictură deschisă publicului larg, astfel încât să ne putem bucura cu toții de frumusețea tablourilor. Cu fondurile adunate, împreună cu Fundația “Pro Clinica Pediatrie III”, au fost finisate saloanele de copii mici și sugari de la etajul 1, pavilionul 2, al Clinicii Pediatrie III.

Scopul acestui proiect este să schimbe perspectiva asupra artei, de la un mecanism comercial de vânzare-cumpărare, într-unul de implicare în societate și întrajutorare a celor aflați în dificultate.

Mai multe informații despre acest proiect găsiți pe site-ul artadeaficaritabil.org