Art in the Park – concurs de transformare a Parcului Central

de | | 2 Minute

Art in the Park își propune să schimbe fața Parcului Central din Cluj

Jazz in the Park organizează concursul Art in the Park, care are drept scop transformarea Parcului Central într-o adevărată galerie în aer liber. Concursul se va organiza în perioada 21 martie – 19 aprilie. Scopul acestuia este  transformarea celor mai îndrăznețe și originale idei în opere ale parcului.

Ajuns la cea de-a 7-a ediție, festivalul Jazz in the Park a surprins plăcut publicul de fiecare dată. Anul acesta, organizatorii s-au gândit să pluseze la acest capitol prin concursul Art in the Park. Aceștia declară că, prin acesta, ei vor să mobilizeze comunitatea de artiști clujeni și de a da o nouă față Parcului Central.

Înscrierile se fac, după cum a fost menționat și mai sus, în perioada 21 martie – 19 aprilie 2019. În cadrul acestuia, artiștii au oportunitatea de a prezenta implementarea soluțiilor artistice în spațiile parcului. Locurile ce vor fi luate în vizor sunt poarta de acces (dinspre Opera Maghiară), lacul, aleea centrală și zona de hamace. Tema festivalului de anul acesta este „Time for friends”, deci se apreciază mult proiectele care ne duc cu gândul la aceste cuvinte. De asemenea, la Art in the Park, materialele trebuie să fie prietenoase cu mediul și vizibile atât ziua, cât și noaptea.

Art in the park photo 1

Așadar, proiectele care pun accent pe prietenie și locuri de întâlnire cu cei dragi sunt foarte apreciate. Prin Art in the Park se vrea creerea unui spațiu optim în care gașca de prieteni poate asculta muzică bună. De asemenea, se urmărește și crearea unui mediu frumos, decorat cu drag.

După etapa de înscrieri, proiectele prezentate la Art in the Park vor fi analizate. Jurizarea se va face în perioada 23-25 aprilie, iar pe 26 aprilie vor fi anunțați câștigătorii. În perioada mai-iunie se va realiza proiecția instalațiilor. Acestea vor putea fi admirate în cadrul festivalului, adică în perioada 4-7 iulie. Juriul va fi format din Denisa Dan (project manager Art in the Park), Sebastian Crucin (TIFF-Unirii Open Air Coordinator), Daniel Popescu (director artistic LightsON Romania), Răzvan Luca (Head of Architecture at Untold Festival) și Alin Vaida (director Jazz in the Park).

Proiectele câștigătoare vor beneficia de un buget de 45.000 de lei brut. O parte din aceștia vor merge către costurile de producție, iar o alta către artiști. Având în vedere că festivalul de jazz este foarte apreciat de oameni, Art in the Park o adiție minunată la acesta. Prin creativitate și originalitate, acest concurs promite să ne ofere o pată nouă de culoare în tabloul deja multicolor al festivalului Jazz in the Park.

Formularele de înscriere și regulamentul pentru Art in the Park se pot găsi pe site-ul oficial al evenimentului.

Surse foto: Jazz in the Park