Aleargă pentru pădurile noastre la AROBS Transilvania Half-Marathon!

de | | 2 Minute

Aleargă pentru pădurile noastre la AROBS Transilvania Half-Marathon!

1 km alergat = 1 copac plantat

„Ceea ce iei de pe pământ, trebuie să dai înapoi. Așa este natura “- Chris d’Lacey, The Fire Within.

Cu acest gând în minte, organizatorii AROBS Transilvania Half-Marathon din Cluj-Napoca au lansat invitația către alergătorii pasionați să participe la probele competiției, iar eforturile lor vor fi răsplătite cu … o pădure. Pentru fiecare kilometru alergat detotalul participanților, va fi plantat un copac în Cluj-Napoca. Sponsorul evenimentului, AROBS, o companie de top în software services, care domina piața de IT outsourcing in Romania, sprijină total această inițiativă. AROBS nu este la prima acțiune majoră legată de mediu, în primăvara 2019, sute de IT-iși și familiile lor au plantat Pădurea AROBS, în Florești. Organizatorii AROBS Transilvania Half-Marathon au declarat că sumele strânse din taxele de participare vor fi investite în reîmpădurire, cu sprijinul Romsilva și al Primăriei Cluj-Napoca.

AROBS Transilvania Half-Marathon

Echipa AROBS Transilvania Half-Marathon speră că peste 10.000 de puieți vor ajuta la reîmpădurirea suprafețelor de teren din jurul Clujului. Nu este nimic întâmplător în decizia luată de organizatorii și sponsorii ATHM. Este o reacție la catastrofele de mediu care au loc pe glob, care, în 2019, au îngrijorat miliarde de persoane. La nivel de politică internațională, dar și de opinie publică, problemele de mediu devin din ce în ce mai importane. Social media din România și din întreaga lume este foarte preocupată de focurile din marile păduri ale globului. Siberia a ars săptămâni în șir la începutul verii 2019. Amazonia arde și astăzi și se pare că nimeni nu poate opri focul mistuitor.

AROBS Transilvania Half-Marathon
Foto: twitter.com/AmazonWatch

Toate acestea în contextul din ce în ce mai alarmant al problemelor de mediu globale. Încă folosim ca sursă de energie primară combustibili fosili, care duc la creșterea radiațiilor și contribuie la încălzirea globală. Să nu uităm de oceanele pline de plastic și pădurile tăiate doar pentru a produce ulei. Acest efort depus de organizatorii ATHM merită luat în considerare de fiecare dintre noi. Să începem să ne gândim mai mult la această planetă, la efectele acțiunilor noastre zilnice, la ce consecințe au asupra mediului.

Efortul meu minim și efortul tău minim vor menține Pământul un loc în care toți putem trăi, iubi și râde. O casă pentru fiecare specie care există.
Vrei să alergi pentru pădurile noastre? Înscrie-te la AROBS Transilvania Half-Marathon și profită de tarifele early-bird . Mai multe detalii aici: AROBS Transilvania Half Marathon.

***
Comunicat de presă