AROBS se implică activ în educația viitoarelor generații de specialiști

de | | 2 Minute

Spiritul antreprenorial este tot mai necesar în zilele noastre, iar generația tânără este foarte orientată spre aceasta latură. Multe organizații se implică activ în educația antreprenorială, iar printre ele se numără și companiile de software development, implicit și cele de IT Outsourcing. Acestea au început să investească în educarea viitoarelor generații de specialiști, oferind sprijin prin desfășurarea unor cursuri care au menirea să consolideze atât cunoștințele teoretice cât și cele practice dobândite de-a lungul studiilor academice. 

AROBS este una din companiile de IT care susține și se implică în educația noilor generații, astfel că în parteneriat cu Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul universității Babeș-Bolyai, a derulat un program de educație numit Proiect Colectiv prin intermediul căruia studenții au luat parte la o serie de cursuri care vizează dezvoltarea abilităților de antreprenoriat. Cursurile au avut atât o componentă teoretică cât și una practică, incluzând activități ce presupun munca în echipă, în cadrul cărora au avut ocazia să își consolideze relațiile cu ceilalți prin colaborare. Totodată, aceștia  au acumulat competențe transversale prin contactul cu o serie de proiecte reale, toate acestea reprezentând aspecte esențiale în procesul lor de dezvoltare.  

Prin intermediul acestor cursuri, studenții au ocazia să se familiarizeze cu posibilele provocări pe care le pot întâmpina zilnic în activitățile din cadrul jobului. Prin proiecte reale, pot să învețe cu adevărat cum să comunice și să colaboreze eficient cu colegii de echipă, cât de important este a oferi și a cere un feedback constructiv astfel încât să susțină într-un mod conștient progresul, fie că e vorba de cel individual sau cel colectiv. Așadar, cursanții au posibilitatea să analizeze folosind gândirea critică un proiect dincolo de liniile de cod, să învețe cum să abordeze viitorul client și cum să comunice eficient cu el astfel încât livrabilul să fie calitativ și clientul să fie mulțumit. 

Anul acesta sunt 430 de studenți implicați și 16 mentori care pun la dispoziția studenților sesiuni de training și mentorat pe diverse direcții precum project management, antreprenoriat, comunicare și tehnici de prezentare, lucruri pe care cursanții să le aplice în pregătirea proiectelor lor tehnice. Proiectele se pregătesc pe parcursul semestrului, urmând ca la final cursanții să susțină o prezentare cu rezultatele la care au ajuns. Scopul acestui program este de a pune la dispoziție cât mai multe resurse care ar putea să îi ajute pe cursanți să își formeze tipare de gândire prin intermediul cărora proiectele lor să fie monetizate și totodată să atragă investitori.