Aqua Park la Cluj și bază sportivă de performanță | Proiecte

de | | 2 Minute

Aqua Park la Cluj și bază sportivă de performanță | Proiecte

Primăria Cluj-Napoca a propus, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 28.02.2018, un proiect major de investiții cu două obiective principale:

  • realizarea unui Aqua Park la Cluj
  • realizarea unei baze sportive de performanță pentru fotbal

Un teren cu o suprafață de 16,5 hectare, aflat în proprietatea municipiului și liber de sarcini, cu destinație de zonă verde de agrement și parcuri sportive, a fost identificat în apropiere de Baza Sportivă Gheorgheni. Terenul se află pe locația fostei pepiniere Becaș, lângă „Cartierul Armatei”, este administrat de RADP Cluj-Napoca și este singurul teren disponibil momentan pentru un astfel de proiect.

Din suprafața totală, 12 hectare ar urma să fie alocate construirii unui Aqua Park, iar restul de 4 hectare ar fi destinate amenajării unei baze sportive de performanță în fotbal. Această bază sportivă poate fi realizată de către Primăria Cluj-Napoca, din bugetul local.

Aqua Park la Cluj
Foto: Ședința extraordinară a Consiliului Local, 28 februarie 2018

Realizarea unui Aqua Park, în schimb, presupune costuri mult mai ridicate, fiind vorba de sume ce pot ajunge la 15-30 milioane de euro. Din acest motiv, Primăria Cluj-Napoca are în vedere realizarea Aqua Park-ului în parteneriat cu o firmă privată, căreia i se va concesiona terenul în vederea realizării proiectului. Astfel, următorii pași în vederea concretizării acestor proiecte vizează realizarea unor studii de fezabilitate și oportunitate și a unui masterplan pentru realizarea unui parteneriat cu un investitor pentru implementarea acestui Aqua Park la Cluj. Investitorul va fi selectat în urma procedurilor de achiziție publică.

Conform proiectului propus, viitorul Aqua Park ar urma să includă două zone de bazine (interior și exterior), având cel puțin două bazine de mari dimensiuni, Spa, tobogane, locuri de joacă, bazine adaptate pentru copii, etc.

Aqua Park la Cluj

Foto sus: Cartoon Network Amazone Water Park – Pattaya, Thailanda.