Aqua Park Cluj, un proiect ambițios ce va fi votat în Consiliul Local

de | | 2 Minute

Aqua Park Cluj – un proiect ce ar putea fi realizat în curând

Pe data de 5 martie 2019, se va discuta, în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, despre construirea unui Aqua Park Cluj. Acesta va fi situat în cartierul Gheorgheni, mai precis zona Becaș.

În carul ședinței Consiliului Local, documentul proiectului Aqua Park Cluj va fi supus la vot. Se propune construirea acestuia pe o suprafață de 20.900 de metri pătrați. Partea exterioară  va cuprinde bazine, spații verzi și zone pietonale și se va întinde pe o suprafață de 100.000 de metri pătrați.

Aqua Park Cluj photo 1

Conform documentului, Aqua Park Cluj va reprezenta, în primul rând, o nouă metodă pentru clujeni de a petrece timpul liber. Va avea o capacitate totală de 2000 de oameni pe oră, opt tobogane acvatice, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii. De asemenea, vor fi și locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase. De asemenea, va fi pusă la dispoziție și o parcare cu 1200 de locuri.O valoare estimativă a proiectului Aqua Park Cluj este de 198,2 milioane de lei. Construcția și montajele vor costa 125,5 milioane de lei. Acest parc acvatic reprezintă prima parte a Masterplanului Zona Verde – Est. Acest proiect își propune realizarea etapizată a unui parc natural urban, o zonă de activități sportive, dar și un parc de recreere. Urmează să se decidă soarta Aqua Park pe data de 5 martie, care ar putea da startul masterplanului.

Sursă informații și foto: Emil Boc