Este necesară o aplicatie HR pentru gestionarea proceselor de resurse umane?

de | | 2 Minute

Este necesară o aplicatie HR pentru gestionarea proceselor de resurse umane?

În prezent, procesele de resurse umane sunt digitalizate în majoritatea companiilor mari. O aplicatie HR, dar și un soft salarii au devenit tot mai importante pentru organizațiile de mari dimensiuni. Prin intermediul lor, poți optimiza numeroase procese specifice administrării de personal, dar și salarizării. În plus, aceste aplicații vin cu un set de avantaje care transformă complet modul în care gestionezi resursele umane în cadrul organizației.

Când știi că trebuie să implementezi o aplicatie HR?

Dacă operațiunile de management de personal din compania ta se desfășoară cu dificultate și ocupă mult timp, le poți optimiza cu o aplicatie HR complexă. Mai mult, în cazul în care dorești să eficientizezi procesele lunare de payroll, poți opta pentru un soft salarii. Astfel, ai parte de două soluții digitale, cu ajutorul cărora realizezi sarcinile specifice de HR și salarizare cu minim de efort.

Administrează datele angajaților dintr-o singură platformă

O aplicatie HR îți asigură o gestionare simplă a tuturor informațiilor legate de angajați. Datele personale, datele bancare, contracte de muncă, evaluări de performanță și alte date relevante sunt centralizate și accesibile într-un singur loc, care beneficiază de o securitate la cel mai înalt nivel. Toate acestea pot fi vizualizate și gestionate din orice locație și la orice oră. Astfel, poți opera orice modificări de ultim moment, fără să fie necesară prezența fizică la biroul companiei.

Programul poate fi integrat cu un soft salarii

De asemenea, într-o aplicatie HR performantă se mai regăsește o caracteristică importantă, și anume posibilitatea de integrare cu alte soluții digitale, cum ar fi un soft salarii. O aplicație destinată proceselor de payroll îți eficientizează calculul remunerațiilor angajaților, și te ajută să respecți toate modificările legislative atunci când stabilești veniturile salariale lunare. Atunci când utilizezi o aplicatie HR împreună cu un soft salarii, gestionezi mult mai ușor procesele complexe de resurse umane și payroll. 

Îmbunătățești experiența angajaților din companie

O aplicatie HR poate contribui semnificativ și la îmbunătățirea experienței angajaților. Prin intermediul funcționalității de self-service, aceștia își pot accesa rapid și ușor informațiile personale, printre care și fluturașii de salariu, pot solicita concedii, pot actualiza anumite date sau pot accesa documente și resurse utile, fără să fie nevoiți să se adreseze departamentului HR. Această autonomie și accesibilitate sporește nivelul de satisfacție al angajaților și eficientizează comunicarea internă.

Evaluează ușor activitatea angajaților

De asemenea, o aplicatie HR are un rol important în gestionarea performanței angajaților. Prin intermediul unui modul dedicat evaluării performanței, facilitezi procesul de evaluare și de monitorizare a progresului angajaților. Astfel, identifici nevoia de dezvoltare a personalului în timp util, iar ulterior stabilești pașii necesari pentru îmbunătățirea anumitor abilități.

Alege soluțiile potrivită pentru nevoile tale

Putem spune fără îndoială că o aplicatie HR este necesară pentru a gestiona eficient procesele de resurse umane. De asemenea, un soft salarii este util pentru a optimiza calculul de salarii, o activitate ce necesită maximă atenție. Cu ajutorul lor, simplifici considerabil activitățile complexe de HR și payroll.

Ai nevoie și tu de o soluție software pentru realizarea proceselor de resurse umane? Îți dorești să calculezi salariile angajaților mult mai ușor? UCMS by AROBS îți oferă atât o aplicație de resurse umane, True HR, cât și un soft de salarizare, dp-Payroll. Ambele sisteme includ multiple funcționalități, sunt configurabile și ușor de utilizat. Pentru mai multe detalii despre acestea, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.