Compania clujeană Linnify dezvoltă pro-bono aplicația HelpMe în partneriat cu Academia de Prim Ajutor și donează un defribilator pentru acces public orașului Cluj-Napoca
Cu ocazia aniversării a 6 ani de activitate, Linnify își dorește să dea înapoi ceva care să aducă un impact pozitiv în ecosistemul local în care au crescut și s-au dezvoltat. Inițiativa acestora constă în dezvoltarea pro-bono a aplicației HelpMe în parteneriat cu Academia de Prim Ajutor. Aplicația oferă informații esențiale în situațiile de urgență și are integrată o hartă cu locațiile tuturor defibrilatoarelor publice din Cluj-Napoca pentru a facilita accesul la ele. În plus, Linnify va dona și un defibrilator cu acces public.
HelpMe te pregătește în fața unor situații reale, relativ comune, cu care te poți confrunta oricând: stop cardio-respirator, înecul cu mâncare, șocul anafilactic, sângerări amenințătoare de viață. Simplu, rapid și foarte clar, te poate ghida pas cu pas atunci când te confrunți cu o urgență și nu știi ce ai de făcut.
O contribuție majoră o au cetățenii, care pot adăuga în aplicație un defibrilator și modul în care se poate ajunge la el, pentru ca utilizatorii să-l poată folosi într-o situație de urgență.
Având în vedere inițiativa votată prin bugetarea participativă – cea de a achiziționa 5 defibrilatoare externe, automate, cu instrucțiuni vocale care să fie instalate în zone intens circulate din oraș – aplicația va oferi și o hartă cu aceste defibrilatoare pentru a facilita accesul la ele în cazuri de urgență.
În cadrul aceleiași inițiative, Linnify va dona un defibrilator cu acces public și îndeamnă și alte companii să facă, la rândul lor, același lucru.
Alexandru Bogdan, Co-Fondator și Co-CEO Linnify, declară:
„Este un moment încărcat de bucurie pentru noi! Ne-am dorit cu ocazia aniversării noastre de 6 ani să oferim ceva înapoi comunității în care ne-am dezvoltat. Am construit pro bono o aplicație care oferă acces la informații importante în situații vitale într-un mod simplu și rapid. Dacă ajungem să salvăm o viață cu ajutorul acestei inițiative, considerăm că obiectivul ei a fost atins.
O comunitate este suma tuturor oamenilor și a instrumentelor puse la dispoziție pentru a oferi un stil de viață plăcut și a stimula dezvoltarea. Prin fiecare acțiune pe care o facem, fie ea mică sau mare, putem să aducem un impact pozitiv în mediul din jurul nostru. Ne putem uita la ceilalți și să ne gândim că impactul nostru este mic și că ei ar putea face mai multe. Ne putem întreba de ce să o facem noi dacă ei nu o fac. Sper că prin aceste inițiative fiecare persoană devine mai încrezătoare în faptul că poate contribui în mod pozitiv. Numai împreună putem schimba perspectiva de la a vorbi și a analiza, la a acționa și a construi. Schimbarea vine de la fiecare dintre noi!”
Obiectivul întregii inițiative este de a crește nivelul de conștientizare și înțelegere în oferirea de măsuri de prim ajutor și localizarea mai rapidă a defibrilatoarelor din Cluj-Napoca ce necesită folosire în situațiile de urgență.
Dr. Paul Oarga, co-fondator Academia de Prim Ajutor, declară:
„Comunitatea va avea în sfârșit o aplicație de prim ajutor, de actualitate, cu informații din surse sigure, pe înțelesul tuturor. Cu scopul acesta am pornit la drum, de a aduce primul ajutor în fața fiecărui român. Pentru noi aceasta este o formă superioară de respect reciproc.”
Împreună putem crește șansele de a salva o viață!
Dezvoltarea aplicației a fost realizată de către Linnify împreună cu Academia de Prim Ajutor în perioada 21-22 Octombrie în cadrul unui hackathon.
Despre Linnify:
𝗟𝗶𝗻𝗻𝗶𝗳𝘆 este o companie care ajută persoanele care doresc să inoveze să dezvolte produse digitale scalabile și de succes în sănătate, bunăstare și educație. Viziunea lor este de a transforma idei autentice în produse digitale care schimbă modul în care experimentăm viața de zi cu zi. Reușesc să facă acest lucru printr-un proces de dezvoltare dinamic, bazat pe validarea continuă a nevoilor pieței. Pentru a realiza acest lucru, echipa este calificată în dezvoltarea de produse digitale complete, prototipare rapidă, design UX/UI și soluții digitale pentru a permite strategia de introducere pe piață a clienților.
Mai multe: https://www.linnify.com/
Despre Academia de Prim Ajutor:
Academia de Prim Ajutor este un proiect dezvoltat de tineri medici, pasionați, cu experiență în domeniul de urgență care oferă cursuri de prim ajutor inedite, practice, bazate pe întâmplări personale, situații reale și soluții la acestea. Fac asta pentru a construi împreună deprinderi și abilități vitale, pentru că în cele din urmă, primul ajutor nu este oferit de medici sau asistenți medicali, ci de oameni ca tine.
Mai multe: https://academiadeprimajutor.ro/