Anunt important pentru toti detinatorii de site-uri!

de | | 2 Minute

Incepand din 21 aprilie 2015, Google implementeaza modificari importante in algoritmul utilizat pentru afisarea rezultatelor cautarilor efectuate de utilizatori pe dispozitive mobile. 

Tot mai multa lume utilizeaza dispozitivele mobile pentru navigarea pe internet. Pentru ca aceasta sa fie cat mai eficienta si rapida, pe langa capacitatile dispozitivului utilizat si a datelor mobile disponibile, la fel de important e ca site-urile accesate sa fie mobile-friendly.

Astfel, incepand de marti, 21 aprilie 2015, Google isi va modifica algoritmii astfel incat unul dintre criteriile de departajare in afisarea rezultatelor cautarilor sa fie masura in care site-urile sunt optimizate cu o versiune adaptabila pentru dispozitive mobile.

google algoritm mobile friendly

Ce inseamna acest lucru? Incepand de acum, in urma cautarilor facute de pe dispozitive mobile, vor fi favorizate acele site-uri cu interfata ,,prietenoasa” pentru dispozitivele mobile. O veste buna pentru utilizatorii acestora, o veste mai putin buna pentru detinatorii de site-uri care nu au implementata o astfel de versiune adaptabila – aceste site-uri fiind afisate pe pozitii mai slabe in topul cautarilor Google.

In prezent, la noi in tara, aproximativ 25-30% din traficul online este realizat de pe dispozitive mobile. Numeroase site-uri vor suferi o scadere semnificativa a numarului de vizitatori, datorita noului algoritm care va favoriza site-urile mobile-friendly, adica cele optimizate special pentru dispozitivele mobile (cele cu text mare, intuitive, care se redimensioneaza in functie de dimensiunile ecranului).

In aceasta situatie se afla chiar si site-ul nostru – cluj.com – care nu este in totalitate mobile-friendly, fiind necesare unele modificari in acest sens.

Pentru a evita efectele negative ale noilor modificari in algoritmul Google (ex. scaderea numarului de vizitatori, pierderea pozitiilor in rezultatele cautarilor google, mai putine comenzi in cazul magazinelor online etc), va putem recomanda sa apelati la Romania Web Design, firma cu experienta de peste 15 ani in domeniu, care va poate ajuta sa verificati daca site-ul dvs. este sau nu mobile-friendly si, daca este cazul, sa implementati in cel mai scurt timp pe site-ul dvs. o versiune adaptabila pentru dispozitivele mobile.

Romania Web Design este o firma cu experienta de peste 15 ani in domeniu, oferind servicii de web design, SEO, hosting, graphic design, logo design, mentenanta, creare magazine online, bannere sau carti de vizita.
Firma detine un portofoliu in continua crestere, avand la activ peste 8000 de proiecte incheiate, oferind si testimoniale din partea clientilor si colaboratorilor. 

Date de contact
Web:http://romaniawebdesign.com/
E-mail: [email protected]