Amenajarea camerelor pentru copii: idei și inspirații pentru părinți

de | | 2 Minute

Amenajarea camerelor pentru copii

Urmează să amenajezi camera copilului și vrei să știi ce este cu adevărat important? Pe lângă crearea unui sentiment de siguranța și a unei atmosfere potrivite, alegerea mobilierului și a sistemului de iluminare sunt și ele esențiale.

Camera unui copil – un loc plin de magie

Camera unui copil este mai mult de patru pereți a căror interior trebuie umplut. Aici, minimalismul la modă trece adesea pe fundal, dând loc culorilor și texturilor. La fel ca și adulții, fiecare copil este diferit, dar în perioada de dezvoltare, este important să existe un sentiment de spațiu pentru descoperirea pasiunilor, intereselor și multiplicarea oportunităților. Camera este un adăpost, un loc de joacă, o sală de lectură și tot ceea ce este în interiorul ei poate avea un impact enorm asupra dezvoltării copilului.

Prin urmare, atunci când verifici pe site-urile de mobila online ce oferă designerii specializați în crearea de interioare și mobilier pentru copii, acordă atenție mai multor aspecte, nu doar esteticii și preferințelor personale. Aici intră în joc culorile calde, texturile variate, iluminarea plăcută și formele fanteziste. Cu toate acestea, toate elementele de mai sus nu exclud posibilitatea ca o astfel de cameră să fie elegantă și modernă, dar și propice creșterii.

Rupe stereotipurile când amenajezi camera copilului

Designerii moderni lasă vechile idei și scheme de amenajare a camerei copiilor mult în urmă. Roz pentru o fată și albastru pentru un băiat? Nu aceasta este calea de urmat. Din fericire, cercetările oamenilor de știință care demonstrează efectul real al culorilor asupra bunăstării, i-au îndemnat de designerii de mobilă copii să își schimbe opinia.

Se dovedește că un interior dominat de o singură culoare sau de prea multe, are un impact negativ asupra bunăstării copiilor. Cea mai bună soluție este să combini două culori dominante temperate cu accente suplimentare.

Lumina și securitatea

Un alt lucru extrem de important este menținerea unui spațiu sigur. Așadar, nu doar culorile potrivite pentru copii sunt importante, ci și tipul de vopsea folosit. Alege doar vopsele ecologice, bazate pe solvenți organici și pe bază de apă. De asemenea, mobilierul nu trebuie să aibă muchii ascuțite și dure.

Starea de bine a copilului este influențată și de iluminarea într-o culoare adecvată, caldă, astfel, în afară de lustra principală, să existe și lămpi situate la nivelul copilului și care luminează părți individuale ale interiorului.

Amenajarea camerei unui copil este un fel de misiune, nu doar pentru designerii de mobilă, ci și pentru părinți. Identificarea adecvată a nevoilor unui copil este o provocare, de aceea, în ultima perioadă, se folosesc adesea soluții neobișnuite pentru a le satisface. La final, este un succes să creezi un spațiu care nu numai că este plin de magie pentru un timp, dar și crește cu pricepere alături de micul său locuitor.


Articol publicitar