Domeniul sănătății se dezvoltă la Cluj – cel mai mare buget în anul 2019

de | | < 1 Minute

Domeniul sănătății are, în acest an, încasări record de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Cluj-Napoca a anunțat un proiect prin care se oferă fonduri pentru domeniul sănătății mult mai mari decât anii trecuți. Astfel, în luna aprilie acest proiect va fi supus votului, iar fondurile propuse reprezintă sume record.

Foto sus: Consiliul Județean Cluj

Potrivit proiectului, suma prevăzută pentru alocare este de 27.067.000 lei. Acești bani vor merge către finanțarea a 14 spitale clujene. Această sumă este cu 70% mai mare decât cea alocată în anul 2018, precum și cu 414% mai mare comparativ cu anul 2017.Astfel, domeniul sănătății clujean va beneficia de echipamente noi, performante, fondurile fiind redirecționate spre acest scop. De asemenea, se vor reabilita și clădirile și se vor efectua reparații la saloane, laboratoare, cabinete și celelalte spații medicale. Prin toate acestea, se va putea efectua o mai bună activitate medicală și efectele benefice pentru pacienți se vor vedea pe deplin.

De asemenea, această alocare de fonduri de la Consiliul Județean va fi completată de fonduri europene nerambursabile. Acestea au o valoare totală de aproape 90 de milioane de lei și vor fi redirecționați spre dotarea Unității de Primire a Urgențelor. Astfel, și secțiile acestea vor cunoaște o renovare și beneficii.

Pe lângă acestea, o serie de proiecte sunt evaluate momentan. Acestea au fost trimise spre Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și privesc finanțarea lucrărilor de reabilitare și dotare a spitalelor. Este vorba de spitalele de Recuperare, Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie. Pe lângă toate acestea, se urmărește și implementarea de proiecte europene pentru a se îmbunătăți sistemul medical clujean.