Alis Holidays aduce străinii în România – Turismul de incoming

de | | 3 Minute

Alis Holidays aduce străinii în România – Turismul de incoming

Industria turismului intern consideră că este necesară promovarea turistică și sprijinirea activităților de atragere a străinilor înspre România. În această idee, există companii care desfășoară campanii multiple de creștere a valului de turiști europeni în țară. Alis Holidays reprezintă agenția care sprijină aceste inițiative de promovare a turismului intern. Aceasta a creat o serie de pachete turistice de excepție pentru străinii care doresc să cunoască specificul autentic românesc.

Potrivit datelor statistice anunțate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în 2014 au fost 1,91 milioane de turişti străini care au vizitat România și au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 mld. euro), cea mai mare pondere fiind deţinută de sumele alocate pentru cazare. Numărul turiştilor şi cheltuielile lor au fost mai mari decât în 2013 – 1,71 milioane, respectiv 4,79 miliarde lei. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,2% din total turişti străini), iar din aceştia 85,5% au fost din ţările Uniunii Europene. Totalul turiştilor străini a fost de 1,91 milioane, cei mai mulţi provenind din Germania (234.451), Italia (184.514) şi Israel (139.425) – sursa: Mediafax, 17 martie 2015.

Alis Holidays aduce străinii în România turism de incoming

,,România are multe de oferit turiștilor străini, trebuie doar să găsim acele soluții de a transmite informația într-un format care să provoace interesul potentialului turist. Din acest considerent, am inițiat o serie de pachete turistice pline de activități cu specific local pentru grupuri organizate din Europa și Orientul Apropiat” , a declarat Directorul General al companiei Alis Holidays, dl Florin Crișan.

Alis Holidays aduce străinii în România turism de incoming

Turism de incoming reprezintă modalitatea optima de a investi în economia autohtonă. Ca și formă de export, serviciile turistice ale agenților care promovează România în exterior aduc beneficii financiare considerabile. Spre exemplu, în sezonul 2015 Alis Holidays alături de partenerul Israelian Ophir Tours au reușit să realizeze o cursă charter pe aeroportul din Târgu Mureș pentru facilitarea transportului grupelor de turiști israelieni în România. Stațiunea Sovata a fost vedeta sezonului utilizandu-se ca și unitate de cazare hotelul Danubius-Sovata.

Alis Holidays aduce străinii în România turism de incoming

,,Israelul este pe locul doi după Germania în topul țărilor cu cel mai mare rulaj de turiști care vizitează România. Până anul acesta turiștii israelieni utilizau doar aeroportul Otopeni cu o arie de vizitare restrânsă: București – Valea Prahovei. Împreună cu partenerul nostru am ajuns la o acțiune reușită de promovare a turismului intern – zona Transilvaniei, pe care dorim să o extindem an de an. Am obținut un feedback pozitiv din partea turiștilor care deja au participat în cadrul acestei sesiuni de curse charter, ceea ce ne bucură”, adaugă dl. Crișan.

Alis Holidays aduce străinii în România turism de incoming

Timp de 10 săptămâni, 8 autocare cu aprox. 350 (saptamânal) de turisti israelieni au cutreierat în siguranță prin Transilvania, vizitând obiectivele turistice ale zonei. Aceștia s-au bucurat de ospitalitatea ardelenească, gustând din bunătățile gastronomice locale. De precizat este faptul că autocarele au fost monitorizate constant de către autorități.

Astfel, un numar record de aprox.3500 turiști au vizitat Transilvania în primul sezon de curse charter spre Ardeal prin pachetul turistic pus la dispoziție de Alis Holidays în parteneriat cu Ophir Tours.

Alis Holidays aduce străinii în România turism de incoming

Alis Holidays reprezintă una din cele mai active agenții de turism din Transilvania, facând parte din grupul Alis care deține o experiență de peste 10 ani în transportul de persoane. În completarea diviziei de incoming, agenția se axează, de asemenea, pe turism extern, charter autocar, sejururi și circuite, tabere si excursii, pelerinaje, croaziere etc. În plus, Alis Holidays a devenit tour-operator pentru Litoralul românesc, Bulgaria, Grecia, Turcia – Kusadasi. Pentru mai multe detalii: www.alisholidays.ro

Alis Holidays aduce străinii în România turism de incoming