Alertă, se caută artiști! | Jazz in the Street 2018

de | | 2 Minute

Alertă, se caută artiști! | Jazz in the Street 2018

Ești artist și cauți modalități de exprimare liberă, în comunitate? Echipa Jazz in the Street 2018 te caută! 🙂

Toamna aceasta străzile vor fi din nou animate de artă la Cluj. Echipa Fapte pregătește cinci evenimente de artă stradală în septembrie și octombrie pe diverse străzi pietonale din oraș.

Manifestările vor culmina în 14 octombrie cu un mare eveniment Jazz in the Street, când vor avea loc peste 90 de reprezentații din toate domeniile artistice. Vor fi invitați atunci să susțină momente de artă în stradă aproximativ 30 de artiști, dintre care 10 invitați speciali din țară și străinătate. Proiectul își propune să transforme arta stradală în normalitate în România și este al treilea an când Jazz in the Street are loc la Cluj.

Artiștii care doresc să facă parte din proiect se pot înscrie la Jazz in the Street până în 21 septembrie prin completarea formularului de pe site.

Conceptul Jazz in the Street: liber la artiști

La Jazz in the Street pot participa artiști plastici, vizuali, dansatori și performeri, animatori, muzicieni, dar și reprezentanți ai altor domenii artistice, fie că sunt persoane fizice sau juridice.

alerta se cauta artiști jazz in the street

Selecția artiștilor se realizează continuu pe întreaga durată a concursului și sunt acceptate propuneri din toate ariile artistice: muzică, dans, film, teatru, fotografie, jonglerie, magie, film etc.

Jazz in the Street își propune să susțină și să promoveze tinerele talente din rândul performerilor stradali, iar în cadrul evenimentului va avea loc și o conferință pe tema artei stradale în Cluj care va reuni autorități publice, operatori culturali independeți și artiști.

În plus, proiectul are ca scop resemnificarea spațiului public clujean, precum și înțelegerea comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor, prin crearea de întâlniri neobișnuite între artiști, locuri și public.

Anul acesta vor avea loc patru evenimente Jazz in the Street care se vor desfășura timp de câteva ore și un eveniment complex de o zi în 14 octombrie. Locurile de desfășurare și datele exacte vor fi anunțate în curând.

Jazz in the Street este un proiect Fapte, finanțat de de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și susținut de Raiffeisen Bank, Staropramen și Mega Image.