Alegeri practice – pentru un decor echilibrat și funcțional

de | | 2 Minute

Alegeri practice – pentru un decor echilibrat și funcțional

Cu siguranță ai observat că există câteva corpuri de mobilier care pot modifica aspectul şi funcționalitatea unei încăperi prin simpla prezenţă. Să, vorbim despre amenajări și mobilă care îmbină în mod excelent funcționalitatea, naturalețea și simplitatea.

Noptiere elemente importante pentru dormitoare practice

Când vorbim de noptiere mici și rezistente ne gândim la acele corpuri de mobilier compacte, de dimensiuni mici pe care le amplasam, de obicei lângă pat. Sunt practice pentru că le folosim pentru a avea acces rapid la veiozele amplasate acolo, cărțile pe care le răsfoim noaptea, pentru a ține mai aproape un pahar de apă sau pentru a depozita articole de mici dimensiuni pe care vrem să le avem la îndemână.

Alegeri-practice-pentru-un-decor-echilibrat-si-functional

Sursa de imagine: Iuliia – stock.adobe.com

Și totuși nu doar elementele funcționale sunt apreciate la noptiere. Acestea pot asigura autenticitate încăperii.

Așadar poți alege noptiere albe, fără butoni sau modele cu design simplu în culori neutre, dacă îți dorești să pui în valoare un decor minimalist. Produsele în aceste tonuri sunt versatile, pot fi incluse cu ușurință într-un decor cu design în stil nordic, modern sau tineresc. Sau te poți orienta către corpurile de mobilier ce se evidențiază prin detalii pentru a crea un dormitor cu aspect original. Noptierele cu fețe pictate, cele cu inserții metalice sau variantele cu design atipic vor reuși cu succes să își lase amprenta asupra aspectului încăperii.

Materialele precum PAL, MDF, lemn masiv, utilizate pentru realizarea lor le oferă garanția utilizării îndelungate.

Valorifică spațiul din living cu canapele

Livingul este zona de reuniune a familiei și locul unde schimbi păreri alături de prieteni. Cu o canapea comodă, reușești să îţi creezi propria zonă de confort. E important să alegi canapeaua ţinând cont de dimensiunea spațiului disponibil, de funcţionalitate, materiale şi cromatică.

Sursa de imagine: Davide Angelini – stock.adobe.com

Există canapele modulare, colţare fixe, colţare în formă de U şi otomane ce pot valorifica cu succes un living mai spațios. Culorile puternice – albastru, roz, galben – pot aduce veselie şi pot crea un ambient modern. Canapelele cu texturi moi – catifea crem, piele ecologică bej – vor accentua starea de confort. Cele cu țesături textile rezistente – gri, maro, negru, ivory, multicolore – sunt rezistente şi pot fi considerate investiții geniale confort.

Încăperile mai mici pot fi valorificate dacă incluzi canapele compacte. Există modele cu mânere şi tetiere reglabile, canapele extensibile sau variante minimaliste fără mânere. Bine alese, toate oferă indicii despre stilul de viaţă al rezidenţilor şi completează natural locuința.

Așadar, noptierele şi canapelele sunt corpuri de mobilier ce prin funcţionalitate şi estetică îşi pun amprenta asupra celor ce apreciază un stil de viață practic.