Alegeri locale 2020 Cluj: Clujenii și-au ales liderii pentru următorii 4 ani

de | | 2 Minute

Alegeri locale 2020 Cluj: Clujenii și-au ales liderii pentru următorii 4 ani

Rezultatele pentru sesiunea de alegeri locale 2020 Cluj par să prindă contur încă de la primele ore ale dimineții. Deși numărătoarea este doar parțială, câștigătorul este incontestabil: Emil Boc se pregătește să-și înceapă cel de-al cincilea mandat ca primar al Clujului, cu o majoritate de peste 70% din voturi (cel mai ridicat procent de voturi obținut de un candidat în orașele mari din România).

Unul dintre cei mai logevivi lideri locali, Emil Boc a demonstrat că rămâne, încă o dată, alegerea de frunte a clujenilor. Cetățenii au decis să susțină în continuare seria de transformări prin care a trecut orașul în ultimii ani: digitalizarea sistemului de administrație publică, modernizarea rețelei de transport în comun, încurajarea mijloacelor de transport prietenoase cu natura printr-o infrastructură corespunzătoare, încurajarea mediului de business etc.

Rezultatele parțiale la turul de alegeri locale 2020 Cluj

Conform Agerpres, rezultatele parțiale obținute la sesiunea de alegeri locale 2020 Cluj pentru candidații ar fi următoarele:

Emil Boc – PNL – 74,5%
Emanuel Ungureanu – USR PLUS – 7,67%
Csoma Botond – UDMR – 7,22%
Valentin Cuibus – PSD – 5%

Și rezultatele parțiale la alegerile pentru Consiliul Local desemnează PNL ca favorit, obținând un procent de aproximativ 56%. Celelalte voturi se împart între USR PLUS (15,33%), UDMR (10,65%), PSD (8,34%) ș.a.

Pentru Consiul Județean, rezultatele parțiale (304 secții din 665) arată în felul următor:

PNL – 45,42%
PSD – 14%
UDMR – 11,3%
USR PLUS – 7,54%

Clujenii, cetățeni cu simț civic

Desigur, atunci când vine vorba de prezența la vot, este întotdeauna loc de mai bine. Cu toate acestea, clujenii și-au demonstrat spiritul civic și s-au prezentat într-o proporție onorabilă la urne: aproximativ 42,9 % la nivelul întregului județ.

Încurajăm clujenii să-și exercite în continuare în număr cât mai mare deptul, dar și obligația civică la vot în următoarele tuturi de alegeri, fie ele locale sau naționale.

Schimbări majore la nivelul județului

Sesiunea de alegeri locale 2020 nu a fost nici ea lipsită de surprize.

Florești pare că se va afla, de astăzi, sub administrația unui nou primar. Rezultatele numărătorii pararlele arată un avantaj semnificativ în favoarea lui Bogdan Pivariu, candidat PNL.

[LATER UPDATE] Partidul Național Liberat își menține candidații în funcție la Turda și Câmpia Turzii.

[LATER UPDATE] Nici PSD nu s-a lăsat mai prejos, revendicând primăriile din Apahida, Beliş, Bobâlna, Cășeiu,Chinteni, Frata, Jucu, Mănăstireni, Râșca, Valea Ierii, Viișoara. (conform Cluj24.ro)