Alege pantofii potriviți pentru un tur al Clujului (P)

de | | 2 Minute

Fără îndoială, unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să mergi pe jos pe distanțe mai mari este alegerea unor pantofi potriviți.

Cu ce sunt diferiți pantofii de mers pe jos față de alți pantofi sport?

Este foarte important să găsești o încălțăminte de damă special concepută pentru mersul pe jos dacă vrei să faci turul unui oraș pe care să îl cunoști în cele mai mici detalii. Dar cum poți face o alegere potrivită în acest sens? Da, poate fi considerată o cheltuială suplimentară de către unii, dar o pereche de încălțăminte damă realizată special pentru mersul pe jos este cea care asigură un confort mai mare și previne rănirea, instabilitatea și durerile de picioare. Aceștia sunt realizați astfel încât să amortizeze durerea și disconfortul în cazul parcurgerii unor distanțe mai lungi și sunt pantofi ușori care nu au nevoie de un control mare al mișcării.

Pantofii de mers pe jos diferă de pantofii de alergare prin faptul că fiecare se adresează modului în care se deplasează purtătorul. Pantofii de mers pe jos sunt realizați având în vedere că prima dată călcâiul are contact cu suprafața pe care se calcă, apoi se ajunge la partea din față. În schimb, pantofii de alergat sunt realizați având în vedere că talpa intermediară calcă prima dată, fiind nevoie de un toc care să amortizeze impactul cu solul.

Care sunt criteriile de alegere a unor pantofi potriviți de cursă lungă?

Oricât de grozav ar arăta un pantof, acesta nu va fi cel mai bun dacă nu se potrivește purtătorului. Așadar, asigură-te că pantofii aleși se potrivesc anatomic piciorului, astfel încât să ofere confortul dorit.

Flexibilitatea obținută este extrem de importantă, de asemenea. Un pantof de mers trebuie să fie flexibil, astfel piciorul va face un efort mai mare pentru a călca, opunându-se rigidității tălpii. Un pantof rigid va duce la obosirea piciorului și chiar la apariția bătăturilor.

incaltaminte de dama

Alege mărimea potrivită! Trebuie să ții seamă ca mersul pe jos presupune umflarea picioarelor. Dacă luăm in calcul o vizită în Cluj într-o zi călduroasă de vară, cu siguranță, picioarele se vor umfla foarte rapid. Pentru a nu simți disconfort ia în calcul achiziționarea unei perechi de pantofi mai mari. O jumătate de număr in plus poate face diferența între un tur al orașului confortabil si o experiență mai puțin plăcută.

Selectează pantofi ușori realizați din materiale naturale care susțin sănătatea picioarelor: https://ccc.eu/ro/femei/pantofi. În astfel de aventuri sunt potrivite modele ergonomice.

Și nu uita, atunci când cauți pantofii de mers potriviți să nu te oprești la o marcă anume doar pentru că o preferi pentru alte tipuri de activități. De asemenea, dacă găsești un pantof flexibil, plat, cu o cădere minimă a călcâiului, acesta poate fi perfect potrivit pentru mers, chiar dacă este etichetat ca pantof de alergare. În mod similar, există mulți pantofi de mers care nu sunt flexibili, ceea ce îi face să fie o alegere deloc potrivită. Pentru a face un tur al Clujului în cele mai bune condiții, ține seama de aceste sfaturi și te vei bucura de fiecare pas pe care îl faci.


Articol publicitar