AIVI OPEN DAYS: explorări multiculturale în Turnul Croitorilor

de | | 2 Minute

AIVI OPEN DAYS: explorări multiculturale în Turnul Croitorilor

În primul weekend al lunii iulie, clujenii sunt invitați la AIVI OPEN DAYS, eveniment dedicat diversității culturale și explorărilor altor civilizații și culturi din întreaga lume, explorări făcute însă chiar aici, în centrul Clujului, alături de voluntarii Asociației Informale a Vocilor pentru Incluziune (AIVI).

AIVI OPEN DAYS are loc în perioada 1-2 iulie 2017 la Turnul Croitorilor și pe strada Potaissa și include o serie de evenimente inedite ce își propun să familiarizeze publicul clujean cu variate elemente culturale specifice diverselor țări de pe continentele lumii.

Activități la Turnul Croitorilor

Întâlnirea cu diversele culturi și civilizații se va face în cel mai intuitiv și la îndemână mod posibil. Publicul este așteptat cu ateliere de gătit tradiționale, recital de chitară, schimb de cărți, cosplay, fashion show cu haine indiene, demonstrații de ConvoClub (ateliere de învățat limbi străine) și numeroase alte activități interactive axate pe anumite țări și zone culturale.

În cele două zile, voluntarii asociației se pregătesc și de lansarea oficială a revistei AIVI, precum și a centrului AIVI Media Hub.

Pentru a fi la curent cu programul actualizat, puteți urmări pagina evenimentului creat pe Facebook: AIVI OPEN DAYS (https://www.facebook.com/events/1925204664368433/ )

AIVI OPEN DAYS se va încheia duminică, 2 iulie, cu un concert al trupei clujene Blue Velvet.

Activități și pe strada Potaissa, în cadrul ONG Fest

În weekendul 1-2 iulie 2017, pe strada Potaissa are loc și ONGFest Civic Break Cluj, festival ce își propune să aducă în atenția publicului clujean modul în care ONG-urile și cetățenii implicați în comunitate pot schimba fața României.

În cadrul ONGFest, standul AIVI le-a pregătit celor dornici să „guste” câte puțin din activitățile propuse de asociație ateliere demonstrative de ConvoClub (spaniolă, swahili, chineză), origami, jocuri și posibilitatea de a achiziționa ConvoCards.

Multiculturalitatea înseamnă (și) incluziune

Dimensiunea multiculturală a orașului din inima Transilvaniei își trage esența nu doar din spațiul național, ci mai ales din cel internațional. Marile continente ale lumii se vor dezvălui câte puțin celor care vor vizita Turnul Croitorilor în acest weekend.

Publicul va avea ocazia să cunoască voluntarii și tipul de activități non-formale în care aceștia se implică, având ocazia să exploreze poate pentru prima dată frumusețea diversității culturale, însă nu la un nivel teoretic, ci la un nivel practic, aplicativ, de implicare activă.

AIVI OPEN DAYS este o inițiativă a Asociației Informale a Vocilor pentru Incluziune, o organizație non-profit care își propune să promoveze și să susțină incluziunea socială prin intermediul educației non-formale.

Activitățile se desfășoară cu ajutorul voluntarilor implicați în proiecte. Dintre aceștia, mulți sunt studenți străini, veniți la Cluj din întreaga lume. De altfel, una dintre inițiativele asociației, seria de evenimente ConvoClub, facilitează familiarizarea clujenilor cu numeroase limbi străine, adesea cu ajutorul unor vorbitori nativi.

INTRAREA ESTE LIBERĂ pentru public în cadrul evenimentelor AIVI OPEN DAYS.

AIVI OPEN DAYS