Airsoft in Cluj, un joc sportiv al respectului si al onoarei

de | | 4 Minute

Airsoft in Cluj, un joc sportiv al respectului si al onoarei

Din fericire, nu esti nevoit sa mergi la razboi. Clujul e un oras primitor si pasnic. Asezat pe scaunul de la birou, te lasi incet pe spate si inspiri seninul si linistea de afara. Intr-un scenariu diferit, scos din filme, istorie sau jocuri pe calculator, ai fi putut sa fii erou. Adrenalina, misiuni de salvare, tactici militare, spirit de echipa – un scenariu care te provoaca sa iti depasesti limitele!

In Cluj, e liniste. Totusi, vestea buna e ca ai optiuni si alternative inedite de petrecere a timpului liber, altele decat de a sta in fata calculatorului sau de a citi o carte pentru a te transpune intr-un astfel de rol.

War Zone – Paintball & Airsoft Cluj te invita intr-o ,,zona de razboi” (livada Steluta din Dambul Rotund) care, paradoxal, vine la pachet cu relaxare, aer curat, buna-dispozitie, miscare si multe zambete! Daca despre paintball se mai stie una-alta, chiar si numele fiind destul de sugestiv, airsoft-ul mai ridica semne de intrebare…

Din fericire, nu esti nevoit sa mergi la razboi. Clujul e un oras primitor si pasnic. Asezat pe scaunul de la birou, te lasi incet pe spate si inspiri seninul si linistea de afara. Intr-un scenariu diferit, scos din filme, istorie sau jocuri pe calculator,

Airsoft in Cluj – cateva repere

Airsoft-ul isi are radacinile in Japonia anilor ’70 cand, in urma interzicerii detinerii armelor de foc, ca raspuns la aceste interdictii, japonezii au inceput sa produca replici non-metalice, foarte realiste, ale armelor de foc militare. In anii ce au urmat, au dezvoltat sistemul de propulsie pe gaz, iar mai apoi, la mijlocul anilor ’90 au aparut si modelele electrice (AEG). Pe pietele asiatice, aceste arme au devenit populare ca arme ,,soft-air” sau air-soft”.

Acum, inclusiv la noi in tara, airsoft-ul este considerat a fi un joc sportiv, de simulare a unui conflict sau de indeplinire a unor misiuni militare, folosind replicile armelor reale.

In Cluj, poti sa incerci un joc de airsoft la War Zone.Vei putea afla aici mai multe si despre diferentele despre airsoft si paintball. Spre deosebire de cel din urma, airsoft-ul presupune replici ale armelor 1:1, propulsia si viteza de tragere fiind similare cu ale armelor reale, iar echipamentul e mult mai usor. Se poate juca si cu ochelari balistici si ai de ales din diferite tipuri de arme. O diferenta semnificativa consta si in faptul ca la airsoft nu atragi ,,pete de culoare”, cum se intampla la paintball. Astfel, se evita problemele ce tin de aburirea mastilor si necesitatea curatarii lor in timpul jocului. De asemenea, bilele sunt mult mai mici, implicit si impactul este mai redus.

Zona de razboi – War Zone Cluj

Cum spuneam, in Cluj e pace! Pentru a-ti intra in rolul de erou si pentru a-ti etala calitatile in domeniul tacticii militare, vei fi transpus intr-un decor adecvat. Buncare, transee, obstacole, copaci si masini abandonate – toate contribuie la atmosfera revigoranta a unui joc de airsoft.

Pe doua terenuri de 14 000 metri patrati in total, atmosfera de joc, sport si competitie militara, asa cum multi dintre noi ne-o amintim din jocurile copilariei sau din jocuri video precum Counter Strike sau Call of Duty, este recreata in timpul jocurilor de airsoft. In plus, spatiul extins pus la dispozitia ta, face ca distantele dintre participanti sa fie mai mari, asadar, implicit, impactul fizic dintre bile si corp se disipeaza mult mai usor.

Onoare si respect – principii in joc si in viata

Spre deosebire de paintball, in cadrul caruia devine evident cine a fost lovit de un proiectil al echipei adverse, airsoft-ul este un sport care se bazeaza mult pe onoarea si respectul dintre jucatori, tocmai pentru ca nu raman semne vizibile pe cel ,,lovit”. Astfel, pentru o buna desfasurare a jocului, conteaza foarte mult ca participantii sa recunoasca orice lovitura primita. Jocul de airsoft devine astfel o provocare nu doar fizica si intelectuala, ci si morala.

Din fericire, nu esti nevoit sa mergi la razboi. Clujul e un oras primitor si pasnic. Asezat pe scaunul de la birou, te lasi incet pe spate si inspiri seninul si linistea de afara. Intr-un scenariu diferit, scos din filme, istorie sau jocuri pe calculator,

Echipament si protectie

Intr-un pret de 25 de lei, primiti echipament complet de protectie (exceptie: incaltaminte), care include combinezonul / geaca si pantalonii de camuflaj, manusi si masca de protectie speciala, vesta “antiglont” pentru cei cu inima slaba, arma si vestele reflectorizante pentru separarea echipelor.

War Zone va pune la dispozitie, inclus in pretul amintit, o gama larga de modele de arme. Replici ale unor arme reale, armele airsoft folosesc proiectile mult mai mici decat cele utilizate in paintball, avand o masa intre 0.20g si 0.43g si un diametru de 6mm. Detinerea acestor replici de arme nu necesita nici o autorizatie din partea politiei, acestea fiind considerate din punct de vedere legal jucarii, nu arme letale sau de foc.

La War Zone veti putea alege din recuzita pistoale ( Glock 18C, CZ 99), arme de asalt (AK 47 Kalashnikov, AK47 B Kalashnikov, M15 A4 Tactical, GR16 Raider, M16 Chione, Steyr AUG A2, SLV 36, Arsenal BetaSpetznav, MP5 A2 Wide Forearm, MP5 A5, Famas G2, Erma MP40), snipere cu luneta (Mauser SR Pro Tactical, MB 308, Dragunov SVD-S) sau fumigene.

Date de contact
Pentru a descoperi mai multe informatii despre paintball si airsoft, despre tipurile si strategiile de joc propuse de War Zone, pentru programari sau discutii, aveti aici datele de contact:

Website: www.paintball-airsoft.ro
Mail: [email protected]
Telefon: 0740 249 225
Facebook: facebook.com/Paintball.Airsoft.Cluj