Afecțiuni ale coloanei care pot afecta calitatea vieții

de | | 2 Minute

Afecțiuni ale coloanei care pot afecta calitatea vieții

Primele simptome pe care le au persoanele care suferă de afecțiuni ale coloanei sunt durerile de spate. Deloc dorite și nici plăcute, acestea pot influența în mod radical modul de desfășurare a activităților zilnice, respectiv stilul de viață al persoanei în cauză. Care sunt afecțiunile coloanei care pot influența modul în care o persoană trăiește? Care sunt cauzele lor, precum și în ce mod pot fi acestea evitate sunt câteva dintre aspectele pe care le vei afla din acest articol.

Hernia de disc, o afecțiune a coloanei care îți poate schimba viața

Pacienții care suferă de o hernie de disc au ca simptom principal durerea de spate. Consecințele pe care le are hernia de disc asupra modului în care evoluează viața unui pacient sunt destul de neplăcute. Este vorba nu numai despre disconfort, ci și despre durere, care poate deveni foarte intensă atât în zona coloanei, cât și în zona coapselor și nu numai.

Există cazuri în care hernia de disc nu se limitează doar la aceste senzații dureroase, ci acestea se pot agrava, existând chiar riscul apariției de paralizii ale membrelor, probleme digestive, urinare, respiratorii.

Scolioza, o afecțiune cu care se poate trăi o viață

Scolioza reprezintă o deviere în poziția firească a coloanei vertebrale, fiind vorba fie despre o înclinare în plan frontal, fie despre rotația vertebrală în plan orizontal sau despre inversarea curburilor în plan sagital. Cauzele scoliozei sunt multiple, de la malformațiile congenitale la patologii genetice, boli neuromusculare sau lungimea inegală a membrelor inferioare.

De cele mai multe ori, scolioza idiopatică nu provoacă durere sau simptome neurologice, așadar aceasta nu influențează într-o măsură prea mare modul în care trăiesc pacienții care suferă de scolioză. Cu toate acestea, există și dureri de spate asociate prezenței scoliozei la unii dintre pacienți, dureri de spate care pot provoca mai mult decât disconfort, ci chiar imposibilitatea de a desfășura anumită activități fizice sau de a urma programul zilnic obișnuit.

Pacienții care urmează tratament cu corset pentru corectarea scoliozei pot efectua anumite activități doar atunci când nu poartă corsetul, însă în cazul unor pacienți operați, este nevoie de luarea unor măsuri de precauție mai însemnate.

Astfel, scolioza este una dintre afecțiunile care pot influența viața pacienților într-o măsură mai mică, însă o afecțiune precum hernia de disc poate fi un adevărat factor de schimbare a modului de viață al unui pacient.


Articol publicitar