Adrenalină în parc

de | | 3 Minute

Adrenalină în parc – știi să te relaxezi activ?

Poate, în cazul multora dintre voi, întrebarea mai precisă ar fi dacă ,,știi să te relaxezi?”… Știi să te oprești, să faci o pauză din rutina cotidianului? Unii spun că fericirea constă în experiențe noi, în acea explorare și descoperire a vieții și a lumii în care trăim. Pentru tine ce e fericirea? Un moment de împlinire, o bătaie mai accelerată a inimii, un efort răsplătit, încă un pas… 

E liniștea dinaintea furtunii. La propriu – căci se anunță ploi și descărcări electrice pe aplicațiile noastre mobile, iar norii și tunetele ce se aud pe-afară confirmă oarecum vremea anunțată. Incertitudinile au un farmec al lor. Să mergem sau să renunțăm? Mergem!

Ieșim de la birou, ne urcăm în mașină. Abia apoi ne dăm seama că nu știm locația precisă a parcului de aventură înspre care ne-am decis să mergem azi. Apelăm din nou la tehnologie (de ea vrem să scăpăm azi!), ne uităm pe hartă. Deci, imediat ajuns în localitatea Feleacu, faci dreapta, mergi spre Casele Micești. Mergi o vreme pe drum, treci și prin pădure, iar la intersecția în T, faci stânga.

Am ajuns: Adrenalin Park! Am auzit multe despre acest loc: de la zâmbete entuziasmate, la ,,of”-uri cauzate de inevitabila febră musculară. Entuziasmul descoperirii (încă) este eclipsat de oboseala acumulată în ultima perioadă. Ai chef și n-ai chef, vrei și nu vrei să parcurgi trasee aeriene, să te cațeri, să te miști, să te pui în mișcare.

adrenalina in parc Adrenalin Park Cluj parc de aventuraCred că au loc ceva schimbări la nivel cognitiv în momentul în care te vezi cu echipamentul de protecție pe tine și urmărești instrucțiunile primite pentru parcurgerea traseelor. Într-o oarecare măsură, aș zice că de vină e acea curiozitate spontană, naturală care zace în fiecare dintre noi. Nevoia de a afla, de a încerca, de a descoperi.

Așa că, printre zâmbete și râsete, pornești pe traseul de probă, înveți să folosești echipamentul (la început, mai neîndemânatic, apoi te obișnuiești) și, odată ajuns la finalul acestuia, cauți din priviri următorul traseu. Care să fie?

Adrenalin Park își așteaptă musafirii cu 14 trasee de escaladă în copaci: trei trasee de aventură pentru copii, zece pentru adulți și juniori, un traseu pentru echipe. 

Noi ne-am îndreptat timid spre traseul 6, frumos numit Pantera Neagră. Nu știu cât de pantere am fost, în schimb. Cert este că adrenalina și fiorul explorării și al aventurii îl poți găsi, urma să ne convingem, în cei mai mici pași pe care îi faci și în cele mai banale acțiuni motrice.

 adrenalina in parc Adrenalin Park Cluj parc de aventura

Am uitat de amenințarea ploii, de griji și de listele ,,de făcut”, de oboseală și alte inconveniențe banale care, de multe ori, ne țin într-o rutină epuizantă. Rutina aceasta urbană și confortul cotidian de care ne bucurăm în societatea actuală pot fi de o mie de ori mai obositoare decât orice efort fizic pe care nu te crezi în stare să-l depui! Mișcarea generează energie!

Vezi oameni fericiți aici. Oameni care își măsoară fiecare pas, care (așa ca noi) poate se chinuie să ajungă la următorul copac și, odată ajunși acolo, își numără fericirea în bătăile inimii și în descoperirea că încă mai vrei și încă mai poți.

Din pantere, ne transformăm în lilieci și luăm drumul înălțimilor. Traseul 12, numit Liliacul, ne aștepta cuminte în vârfuri de copaci. E un traseu al tirolianelor. De la un copac la altul, tot ce trebuie să faci este… să îți dai drumul. Iar asta poate fi greu pentru unii. Nu e frica de înălțimi, nu simți nici vreun pericol… e doar greu să te lași cu totul. Să renunți la orice fel de rețineri ai avea și să te bucuri de acel moment.

În momentul în care faci asta, acea secundă în care te-ai pornit înspre următorul copac – acolo e fericirea.

După două ore de adrenalină în parc, după cea mai simplă formă de relaxare – cea prin mișcare, te poți odihni. E acea odihnă și ușurătate a ființei de după furtună, când orice zbucium interior s-a liniștit 🙂

adrenalina in parc Adrenalin Park Cluj parc de aventura

Vă recomandăm cu drag să vă relaxați la Adrenalin Park!

Web: adrenalinpark.ro Facebook: facebook.com/adrenalinparkcluj?fref=ts E-mail: [email protected] Telefon: 0371 040434, 0722 602820, 0744 179120

Iulia Marc Redactor Cluj.com