Activități la Jazz in the Park: pe tine unde te găsim?

de | | 4 Minute

Activități la Jazz in the Park: pe tine unde te găsim?

Jazz in the Park, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri clujene, începe oficial luni, 27 iunie, cu un concert susținut în curtea Muzeului de Artă de către Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet.

Suntem așteptați, apoi cu mic, cu mare, să ne bucurăm de oraș și de muzică bună astfel: 3 zile de concerte pe Malul Someșului (marți, miercuri, joi), 3 zile de concerte în Parcul Central (vineri, sâmbătă, duminică). Programul integral de concerte Jazz in the Park îl puteți găsi în articolul „Program Jazz in the Park – cine, când și unde concertează?”.

Pe lângă numeroasele concerte și artiști care vor încânta publicul și îi vor conferi Clujului o muzicalitate aparte, Jazz in the Park a pregătit numeroase alte activități și zone de relaxare și petrecere a timpului liber pe toată durata festivalului.

Ne vom putea bucura de numeroase variante și propuneri de activități la Jazz in the Park, deci pe tine unde te găsim?

Chill zone
Chill zone e locul unde grijile și stresul dispar, ești doar tu și prietenii, muzica bună și parcul. Poți veni cu hamacul sau cu pătura sau să folosesti beanbag-urile pe care organizatorii le pun la dispoziția noastră. Dacă simți nevoia de câteva ore de relaxare în Parcul Central, Chill zone e locul pentru tine!

activități la jazz in the park

Sport zone
În zona de sport te așteaptă Outdoor4U cu tiroliene, un perete de cățărat și chiar cu un concurs de cățărat pe… lăzi. Asta da provocare! În plus, poți juca minigolf indiferent de vârstă și de pregătirea într-ale sportului. Cei de la Golfee îți vor explica în câteva secunde cum stă treaba cu minigolful.

Bike zone
Jazz in the Park a fost mereu prietenos cu bicicletele, iar bicicliștii își arată și ei aprecierea față de festival, fiind prezenți în număr mare în fiecare an la festival. Astfel, Jazz in the Park a pregătit o zonă specială pentru ei.
În zona de biciclete vom putea închiria o bicicletă, vor avea loc ateliere pentru amatorii de transport pe două roți și există și două surprize pregătite: Pegas își prezintă colecția 2016 sâmbătă, 2 iulie, la ora 18:00., iar Disco Sigaretta va face un DJ Set special pentru bicicliști.

Kids zone
Cei mai mici participanți la Jazz in the Park sunt așteptați și ei cu brațele deschise. Și nu doar atât, căci Fantasmagia aduce magia și decorurile în această zonă. Celor mici li se pregătesc ateliere de pictură și ceramică, jocuri de la Happy Color, iar școala de muzică The Beat, formată din copii și adolescenți, va susține un recital atât sâmbătă, cât și duminică între orele 12:00-14:00. Vino să-i asculți!

Movie zone
Filmul își face și el loc la Jazz in the Park. După o zi de relaxare în parc, noaptea urmărim scurtmetraje în Parcul Central. Cluj Shorts au pregătit o selecție de drame, filme de animație, comedii și filme horror care vor fi difuzate în Parcul Central, de vineri până duminică, între orele 23:30-01:00.

Despre stil
Echipa revistei GLAMOUR vine la Jazz in the Park să descopere cele mai cool look-uri de festival. Cele mai reușite ținute vor ajunge pe www.glamour.ro și pe pagina de Facebook GLAMOUR România, așadar, suntem încurajați să ne folosim din plin creativitatea atunci când ne pregătim ținutele pentru festival. Cine știe, poate chiar vom porni un nou trend!

Fashion zone
Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca vine la Jazz in the Park cu expoziții de pictură și sculptură, workshopuri și cu o prezentare de modă.

ART in the Park
Expoziție de Pictură – Sculptură a studenților UAD

Unde: Pavilionul de Pictură al UAD din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”
Program vizitare expoziție: Vineri (1 iulie): 17:00 – 23:00, Sâ-Du (2-3 iulie): 12:00 – 23:00;
Prezentare expoziție: Duminică, 3 iulie, ora 19.00

FASHION in the Park
Fashion Show: Absolvenți MODĂ UAD 2016

Unde: Platoul Clădirii Casino
Program: Duminică, 3 iulie, între orele: 21.00 – 22.00

WORKSHOP demonstrativ Shibori (tehnică de vopsire a materialelor textile)

Unde: Lângă Pavilionul de Pictură al UAD din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” (lateral stânga)
Program: Duminică, 3 iulie, între orele 11.30 – 13.00

Târguțu Vintage

Târguțu Vintage reprezintă unul dintre cele mai vechi și stabile parteneriate Jazz in the Park. Și în acest an, peste 40 de expozanți vin cu lucrușoare făcute de mâini iscusite pentru a le expune și comercializa celor interesați.

Muzica bună cere mâncare bună.
Pe lângă muzica bună și diversele activități de care publicul clujean se va putea bucura în parc sau pe malul Someșului, Jazz in the Park nu neglijează nici experiențele culinare.
Participanții la eveniment se vor putea delecta cu paste, salate, pizza, burgeri, burrito, bruschete, sandvichuri, dar nu lipsesc nici bunătățile dulci: înghețată, ciocolată, prăjituri, clătite, gomboți, papanași, cheescake, totul asezonat cu delicioase limonade, sucuri ori cafea.

Ne așteaptă zile frumoase la Jazz in the Park, cu activități deosebite și pentru toată lumea, cu muzică bună și atmosferă prietenoasă.

activități la jazz in the park