Academia Photo Romania

de | | 2 Minute

Academia Photo Romania, o adevarata scoala pentru fotografi. Photo Romania Festival, cel mai mare festival dedicat fotografiei din Europa de Est, organizat in perioada 17-26 mai 2013 la Cluj-Napoca, vine in atentia fotografilor si pasionatilor de fotografie cu 9 workshop-uri speciale.

Scoala de fotografie are ca mentori atat fotografi de renume international, cat si profesionisti romani. Participantii la Academia Photo Romania, care va avea loc in timpul festivalului, au posibilitatea de a invata ori a-si perfectiona tehnicile de fotografiere, de a cunoaste mai bine folosirea surselor de lumina externa, dar si cum se realizeaza o editare profesionista a imaginilor. Preturile pentru cele 9 workshopuri pornesc de la 35 de euro si ajung la 140 de euro.

Workshop-uri in premiera cu fotografi renumiti

Italianul Giuseppe Parisi este al doilea fotograf strain din cadrul „scolii” de fotografie. Acesta va sustine workshop-ul „Princess memories”, in cadrul caruia va explica, atat practic precum si teoretic, cum se fotografiaza un fotomodel intr-o locatie, precum un castel. Evenimentul va avea loc intr-un conac din Cluj-Napoca.

Horatiu Curutiu, fotograf profesionist si manager al Quantuum Studio si Samyang România, va sustine doua workshop-uri, unul de beauty, „Beauty Full Day” iar altul recunoscut deja pe plan local, „Light Academy”. Un alt fotograf roman este Radu Salcudean, care va vorbi despre light painting.

Fotograful Simion Buia, managerul Academiei de Fotografie, va avea, de asemenea, doua workshop-uri pe tema editarii imaginilor: „Lightrooom & Photoshop basics” si „Adobe Camera RAW si editarea fotografiei cu filtre speciale”. Nu in ultimul rand, in cadrul Academiei Photo Romania va fi organizat un workshop dedicat fotografiei ca business. Despre asta va vorbi Rares Ion, care va oferi si exemple si explicatii, in cadrul workshop-ului „Business pentru fotografi”.
Gasiti toate detaliile la adresa http://www.photoromaniafestival.ro/academia/

CALENDAR workshop-uri:
Vineri, 17 mai  – Beauty Full Day, cu Horatiu Curutiu

Sambata, 18 mai – Memories of a Princess, cu Giuseppe Parisi:

Duminica, 19 mai – Light Academy, cu Horatiu Curutiu

Luni, 20 mai – Lightrooom & Photoshop basics, cu Simion Buia:

Marti, 21 mai – Adobe Camera RAW si editarea fotografiei cu filtre speciale, cu Simion Buia

Miercuri, 22 mai – Business pentru fotografi, cu Rares Ion:

Miercuri, 22 mai – Light painting photography, cu Radu Salcudean