Academia Photo Romania 2014

de | | 2 Minute

Academia Photo Romania 2014.

Fotografi străini și workshopuri în premieră deschid Academia Photo Romania 2014 !

Photo Romania Festival, cel mai mare festival dedicat fotografiei din Europa de Est, organizat în perioada 16-25 mai 2014 la Cluj-Napoca, se va bucura la cea de-a patra ediție de numeroase workshop-uri destinate tuturor categoriilor de fotografi, precum și celor pasionați de această artă.

Cursurile vor fi susținute atât de profesioniști străini de talie internațională, precum și de fotografi români care s-au remarcat în domeniu, pe teme precum studio, fashion, nuntă, evenimente sau light painting. Academia va avea loc în timpul Photo Romania Festival, iar participanții au posibilitatea de a învăța ori a-și perfecționa tehnicile de fotografiere, de a cunoaște mai bine folosirea surselor de lumină artificială sau naturală, dar și cum se realizează o editare profesionistă a imaginilor.
Înscrierile au fost deschise, iar cei care își rezervă un loc până în data de 31 martie beneficiază de o reducere de 20% la fiecare dintre workshop-uri.

Masterclasuri de neratat !
Fotografii profesioniști, dar și iubitorii acestei arte care doresc o carieră în domeniu, nu trebuie să rateze workshop-urile principalilor invitați străini ai Academiei Photo Romania.

Fotograful britanic Drew Gardner, recunoscut pe plan mondial pentru creativitatea sa, va susține workshop-ul „Producing and lighting successful location shoots”. Masterclasul va avea atât o parte teoretică, precum și una practică, participanții avâd posibilitatea de a învăța ori a-și perfectiona tehnicile în vederea creării unui concept editorial sau commercial.

Bert Stephani, belgian de origine, s-a făcut remarcat pentru portretele pe care le realizează. Workshop-ul pe care acesta îl va susține se numește “Intimate portraits”, iar în cadrul lecțiilor teoretice și practice va vorbi despre stimularea creativității, tehnici convenționale și rezultate spectaculoase.

“Cum să-ți vinzi fotografiile” e workshop-ul susținut de italianul Giuseppe Parisi, care va vorbi despre stock photography și va susține și o parte pratică în acest sens.

Workshop-uri vor mai susține Horațiu Curuțiu (The catwalk show), Mihai Moiceanu (Fotografie de natură), Radu Sălcudean (Light Painting și Do it yourself), Sebi Vaida (Introducere în fotografie), Roxana Enache (Fashion concept), Attila Soos (Jocul cu lumină naturală).

Calendarul workshop-urilor, înscriere și alte detalii pot fi regăsite la adresa http://www.photoromaniafestival.ro/academia/

Photo Romania Festival se desfășoară timp de zece zile la Cluj-Napoca în fiecare final de primăvară și a devenit cel mai mare eveniment de profil din țară și din Europa de Est. În 2014, evenimentul a fost inclus de către The Telegraph în lista celor mai importante festivaluri de fotografie din lume. Pe lângă evenimentele dedicate fotografiei, în cadrul festivalului a fost inaugurat primul muzeu al fotografiei din țară, iar în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul de Istorie al Transilvaniei, acesta va avea propriul sediu începând cu 2015. Festivalul e organizat de Asociația Photo Romania și produs de organizația clujeană Fapte.