Se emit abonamentele de călătorie gratuite și cu reducere pentru studenți, masteranzi și doctoranzi | Informații & documente necesare

de | | 2 Minute

Se emit abonamentele de călătorie gratuite și cu reducere pentru studenți, masteranzi și doctoranzi | Informații & documente necesare

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. anunță că eliberează abonamente de transport gratuite și cu reducere pentru studenții, masteranzii și doctoranzii cu varsta sub 30 de ani, înscriși în anul universitar 2023-2024 la Universitățile din Cluj-Napoca, la învățământ cu frecvență.

Pentru studenți, noul regulament prevede gratuitate pentru cei înscriși la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate. Primăria municipiului Cluj-Napoca asigură finanțarea a 10% din prețul abonamentelor, 90% fiind acoperit de minister.

Abonamentele se încarcă pe cardul de transport la Centrele de vânzare carduri ale CTP

Pentru a evita cozile și a reduce timpii de așteptare, CTP recomandă studenților să se programeze on-line accesând butonul SOLICITARE ABONAMENTE PENTRU STUDENȚI de pe site-ul www.ctpcj.ro sau la link-ul https://e-primariaclujnapoca.ro/ctp/

Documente necesare abonamentelor CTP 

După programare, studenții pot merge pentru a ridica cardul/abonamentul la data,ora și Centrul de vânzare ales, cu următoarele documente:

  • cartea de identitate
  • cardul de transport (dacă dețineți deja unul)
  • carnetul de student (vizat la zi dacă nu ați fost găsit în Sistemul informatic al învățământului)

Pentru abonamentele metropolitane aprobate de comunele Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Florești, Gilău este necesar sa aveți domiciliul stabil pe raza comunei sau să prezentați o adeverință de la Primăria UAT-ului privind acordarea gratuității.

Ulterior veți putea reîncărca trimestrial/lunar abonamentul de la AUTOMATELE din stații, înainte de expirarea abonamentului de pe card.

Lista centrelor de carduri CTP

Se emit abonamentele de călătorie gratuite și cu reducere pentru studenți, masteranzi și doctoranzi Informații & documente necesare (2)


Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.