Ce abilități se pot dobândi prin înscrierea la o platformă educațională?

de | | 2 Minute

Accesarea unei platforme educaționale oferă potențialilor cursanți posibilitatea de a dobândi noi abilități de care se pot folosi apoi pentru a avansa în carieră. Poate că nu v-ați gândit la asta, dar educația online facilitează capacitatea de a gândi critic.

Un webinar, un curs digital sau un videotutorial ne provoacă adesea să gândim critic, iar angajatorii își doresc asta de la noii angajați. Stăpânirea acestei abilități este ceea ce vă va distinge de ceilalți angajați.

O platformă educațională stimulează abilitatea de a gândi critic

Gândirea critică joacă un rol semnificativ în orice tip de educație, însă educația online ne obligă să dezvoltăm abilități de gândire critică așa cum nu putem face într-o sală de clasă tradițională. Înscrierea la o platforma educationala și urmarea unui curs online implică foarte multă automotivație și studiu în ritm propriu, ceea ce demonstrează viitorilor angajatori că dețineți capacitatea de a gândi critic și de a depăși orice obstacol v-ar putea sta în cale.

Cursurile online contribuie la dobândirea de noi abilități tehnice

Un certificat obținut în urma unui curs online echivalează, de asemenea, cu abilități tehnice foarte bune, un avantaj cert în ochii angajatorilor. Ca parte a cursurilor, va trebui să utilizați materiale de învățare digitale, să vă familiarizați cu noi instrumente și software, să învățați după un videotutorial și să rezolvați probleme comune. Educația online face apel la tot felul de abilități tehnice, iar un angajator s-ar putea încrede și mai mult într-un nou angajat știind că a urmat un curs online și că știe să jongleze cu instrumentele comune de colaborare, cu sistemele de gestionare a conținutului și cu soluționarea problemelor frecvente. Cu atât de multe companii care au angajați remote și echipe virtuale, este important să învățați cum să colaborați de la distanță. Iată că o platformă educațională vă poate ajuta să vă consolidați abilitățile de comunicare și de colaborare de la distanță, precum și abilitățile tehnice. De exemplu, când lucrați la un proiect de grup, distribuirea fișierelor sau actualizările diverse pot deveni dificile dacă vă bazați doar pe e-mail, deci este posibil să fie necesar să utilizați și alte instrumente de gestionare a proiectelor și de comunicare.

Obținând un certificat ca urmare a participării la un curs online, viitorul angajator va ști că vă simțiți confortabil să învățați noi tehnologii, să construiți un raport virtual, să abordați sarcinile în mod proactiv și independent și că nu întâmpinați probleme în a vă descurca într-un mediu de lucru virtual.

Dacă vă gândiți cât de benefic ar fi să urmați un curs online, asigurați-vă că luați în considerare toate beneficiile pe care le oferă educație online. Pentru persoanele care se confruntă cu provocarea de a echilibra viața profesională, viața familială și educația, un curs online poate fi o soluție ideală. Mai mult decât atât, obținerea unui certificat ca urmare a participării la un webinar sau curs online vă poate ajuta să dobândiți abilități cheie și să avansați în carieră.


Articol publicitar