A început școala, un Cluj mai vesel

de | | 2 Minute

A început școala, un Cluj mai vesel

Se spune mereu despre Cluj că este un oraș tânăr, dinamic, plin de viață, în principiu datorită studenților care animă străzile, evenimentele, viața cotidiană urbană.

Azi a început școala pentru cei mai mici dintre clujeni, iar debutul noului an școlar (pre-universitar) se face și el simțit în atmosfera orașului. Azi, am văzut iar zâmbete mici și priviri curioase, energie și forțe proaspete pe mijloacele de transport în comun, voci zglobii care contrastează cu seriozitatea noastră, a oamenilor mari care se îndreaptă spre locul de muncă și ne amintesc, pentru câteva clipe, să trăim mai intens.

La Cluj, pentru a nu se aglomera traficul din zona centrală, ținând cont și de lucrările de modernizare stradală recente, mai multe școli vor începe cursurile la alte ore decât la (tradiționalul) 8. De asemenea, CTP Cluj-Napoca a anunțat suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aprox. 30%, urmând ca la începerea anului universitar, de la 1 octombrie, să aibă loc o nouă suplimentare de încă 10%.

Totodată, școala începe cu o veste bună pentru cei care iubesc iarna și sărbătorile specifice acesteia: vacanța de iarnă va fi mai lungă (trei săptămâni în loc de două, cum a fost până acum).

În județ, peste 90 000 de elevi vor trece pragul instituțiilor de învățământ: aprox. 18 000 preșcolari, aprox. 28 000 elevi ai claselor primare, aprox 20 000 liceeni și aproape 2000 de elevi la postliceale.

De emoțiile primei zile de școală, în clasa zero, se vor bucura peste 6000 de elevi!

a inceput scoala cluj prima zi de scoala elevi

sursa foto: mominwonderland.wordpress.com