9 sfaturi științifice pentru studenți: cum să înveți eficient

de | | < 1 Minute

Dacă tot a început anul universitar, iar Clujul s-a împânzit cu studenți energici și voioși (sperăm noi 😛 ), vă aducem în vizor 9 sfaturi științifice pentru studenți care vă vor ajuta să învățați într-un mod eficient și în concordanță cu rezultatele cercetărilor din domeniu. 

Acestea sunt explicate foarte pe scurt (și eficient) într-un clip video creat și publicat de AsapSCIENCE, pe canalul lor de youtube. De altfel, pentru curioși, cei doi tineri din spatele proiectului au realizat numeroase astfel de clipuri în care explică fenomene din realitate dintr-o perspectivă științifică, într-o manieră relaxantă, plăcută și dinamică.

Întâi de toate, am menționa să nu așteptați până vine Sesiunea și să urmați sfaturile de mai jos în mod sistematic și conștiincios 🙂

1. Intervale scurte și dese alocate învățării, în loc de intervale lungi.
2. Crearea unei rutini prin introducerea activității de învățare în programul tău săptămânal / zilnic (în locul nopților nedormite în care te chinui să ții ochii deschiși pentru a mai citi încă o paginăăă…)
3. Gata cu sublinierile, adoptă sistemul de flashcards!
4. Stabilește un obiectiv pentru fiecare sesiune de învățare (concentrarea pe un singur subiect: de exemplu, învață azi o teorie din întreaga materie, una singură).
5. Explică ceea ce înveți cuiva. Sau învață cu gândul că trebuie să predai, să îi înveți și pe alții ce tocmai ai învățat tu.
6. Exersează rezolvarea de teste. (poate poți găsi online teste gata făcute pentru materie, poate există la finalul capitolelor din suportul de curs etc)
7. Alocă un spațiu special doar pentru învățare.
8. Anumite tipuri de muzică clasică pot ajuta la concentrare, însă se recomandă să nu ascultați muzică în timp ce învățați.
9. Și desigur, renunță la telefon (social media, mesaje etc)! 🙂

Iulia Marc
Redactor Cluj.com