8156 metri pentru Cluj – Vlad Capusan cel mai tanar membru al expeditiei

de | | 4 Minute

Bineinteles ca va aduceti aminte despre expeditia intitulata „8156 metri pentru Cluj – 8 pentru performanta, Manaslu 2013”. 8 alpinisti clujeni vor duce in toamna anului acestuia numele Clujului la peste 8000 de metri altitudine. Aceasta expeditie va reprezenta o premiera la nivel local.

Deoarece Cluj.com, sustine aceasta initiativa cu incredere, continuam prin a prezenta fiecare membru in parte al expeditiei. Este o modalitate prin care avem ocazia minunata sa-i cunoastem pe cei 8 clujeni si motivul care i-a adus impreuna in atingerea acestui scop comun mai mult decat admirabil.

Incepem cu Vlad Capusan, cel mai tanar membru al echipei. La cei 23 de ani ai sai este deja instructor de alpinism cu atestat obtinut de la Federatia Romana de Alpinism si Escalada, dupa un curs intens de 3 ani. Vlad este din Cluj Napoca si este cel care a infiintat Clubul Extreme Explorer – un proiect prin care se promoveaza performanta alpina la nivel national si international. De asemenea acesta este membrul fondator ai Centralei de Escalada – cel mai nou panou de catarat din Cluj, amplasat pe str. Horea nr.8. Ii place sa spuna ca Centrala de escalada este acel Climbing Meeting Point din Cluj, fiind o locatie unde te cateri, iti faci prieteni, bei un ceai si impartasesti cu alti pasionati ai muntelui experientele personale.

Vlad a finalizat studiile „Universitatii de Arte si Design” din Cluj ca artist plastic si momentan este unul dintre cei mai buni instructori de alpinism din oras. Asadar, cine viseaza de mult timp sa fie initiat in acest domeniu sau isi doreste sa invete mai mult, poate apela cu incredere la Vlad Capusan.

Experienta lui in alpinism este deja foarte vasta deoarece are la activ expeditii realizate in muntii Tatra, Alpi, Caucaz, Pirinei, muntii Scandinaviei, iar recent a adaugat pe lista lui personala si varfuri din Himalaya, Nepal. In 2008, la doar 18 ani, impreuna cu un alt alpinist experimentat a reusit sa escaladeze peretele nordic al varfului Matterhorn, care este renumit prin dificultatea sa crescuta.

Dupa o prima discutie cu Vlad, pe care de altfel il stiam din vedere de la panoul de catarat, am descoperit o fire pe cat de puternica, plina de pasiune pentru munte, pe atat de modesta in raport cu experienta pe care o are la anii sai. Ceea ce este fascinant in general la oamenii care cuceresc muntii este spiritul lor de neinvins si puterea continua de autodepasire. Dupa expeditii nenumarate in care ei se confrunta efectiv cu natura in plina dezlantuire cat si cu propriile temeri, este de inteles de ce problemele cotidiene tipic orasenesti sau lumesti nu mai reprezinta un impediment real in calea drumului lor.

Sa nu uitam sa mentionam ca Vlad Capusan este unul din initiatorii expeditiei „8156 metri pentru Cluj, Manaslu 2013”. II uram mult succes si ne dorim sa mobilizam clujenii in sustinerea acestui proiect, care la urma urmei nu este doar unul personal ci in primul rand doreste sa urce numele Clujului in isoria alpinismului romanesc.

Detalii despre proiectele lui Vlad Capusan gasiti si aici :

http://extremeexplorer.ro/

http://centraladeescalada.ro

Vlad ne-a adus si o serie de fotografii din expeditiile sale. Va puteti delecta cu o parte din ele mai jos:

 

DSC_0005 DSC_0023 DSC_0072 DSC_0081 DSC_0091 DSC_0117 DSC_0155 DSC_0191 DSC_0200 DSC_0233 DSC_0276 DSC_0384 DSC_0632 DSC_0891 DSC_0898 DSC_0936 DSC_0986