8 medalii de aur pentru invențiile USAMV Cluj

de | | < 1 Minute

8 medalii de aur pentru invențiile USAMV Cluj

La Salon Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent”, desfășurat săptămâna trecută la Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a primit marele premiu și opt medalii de aur. Invențiile USAMV Cluj au mai fost recompensate cu șapte Diplome de excelență și medalia de aur, o Diplomă de excelență și medalia de aur cu mențiune specială și o Diplomă de excelență și medalia de bronz.

? Tiberia Pop

Toate cele peste 45 de proiecte ale studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, au fost recompensate cu diplome de excelență. Printre aceste proiecte se numără: pâinea cu făină din semințe de urzici, ciocolata antibacteriană sau jeleurile cu smirnă, propolis şi fructe de soc.

Bomboanele de ciocolată antibacteriene sunt invenția studentelor Amina Stepan şi Lorena Usca, sub coordonarea asist. univ. Carmen Pop şi prof. univ. Ancuţa Rotar. „ Noul sortiment de ciocolată, îmbogăţit cu microcapsule ce conţin ulei esenţial de pomelo şi busuioc, vine în sprijinul menţinerii florei bacteriene de la nivelul cavităţii bucale şi intestinale. Activitatea antibacteriană a uleiurilor esenţiale de pomelo şi busuioc utilizate că ingrediente bioactive şi funcţionale, a fost evaluată în vitro asupra tulpinilor de Escherichia coli, Staphylococcus aureus şi Salmonella enteritidis. Noul produs conceput prezintă caracteristici antimicrobiene şi aromatizante”. (Sursa Adevărul)

Marele premiu al Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018” a fost oferit USAMV Cluj-Napoca, pentru ”contribuția remarcabilă adusă inventicii românești”.