5 beneficii ale unui implant dentar

de | | 2 Minute

Când vine vorba de înlocuirea unui dinte pierdut există numeroase opțiuni, doar că una se evidențiază de departe: implantul dentar. Această soluție este mai eficientă față de placa dentară și punți, oferind beneficii pe care cele două proceduri menționate nu le asigură. Iată câteva dintre avantajele unui implant dentar.

Previne pierderea ţesutului osos

Când este pierdut un dinte începe procesul de reabsorbţie a ţesutului osos al maxilarului/mandibulei. Aceste oase au nevoie de dinte pentru a se păstra intacte. Un implant dentar preia funcţiile rădăcinii dintelui, asigurând o structură asemănătoare cu celui natural. Această variantă este singura, dintre cele ce se realizează în prezent, care oferă oaselor stimularea necesară pentru a se păstra intacte.

Se potrivește perfect cu dinții naturali

Implantul dentar se realizează în cabinetul de stomatologie, însă la realizarea lui sunt angrenați şi tehnicieni dentari şi esteticieni, ce au grijă ca întregul sistem să funcționeze perfect şi să arate bine. Coroana dentară este creată să se integreze perfect în cavitatea bucală, iar forma şi culoarea sunt alese cu multă atenţie, astfel ca implantul va arăta natural.

Redă forța de mușcare

Implantul dentar este un sistem complex, ce preia toate funcțiile dintelui înlocuit. Rădăcina realizată din titan sau zirconiu redă funcția de mușcare, care în cazul altor tipuri de lucrări este deficitară. Cei ce optează pentru acest tip de tratament vor putea muşca corect atât alimentele solide cu textură moale cât şi pe cele dure (morcovi, gutui, mere, țelină, nuci, alune, ș.a.).

Previne modificarea structurii feței

Dinţii şi măselele funcționează ca un suport, conturând aspectul fizionomic. Lipsa acestora distruge suportul, modificând şi aspectul facial. Lipsa dinţilor îi face pe pacienți să pară mai bătrâni şi chiar mai triști.

Îmbunătăţeşte pronunția

Multe persoane care au dinţi lipsă se confruntă şi cu probleme de pronunţie. Dinții sunt importanți în procesul de articulare a sunetelor. Procedura de implant dentar permite recâştigarea dicției.
Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile intervenţiei, însă nu sunt singurele. Putem să amintim şi avantajele legate de durabilitate, îmbunătăţirea funcţiei de digestie şi pe cele ce ţin de încredere şi stimă de sine.


Articol publicitar