4 lucruri pe care trebuie să le știi despre implantul dentar

de | | 2 Minute

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre implantul dentar

Există, într-adevăr, mai multe opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă, însă implantul dentar este una dintre cele mai des întâlnite în ultima vreme, lucru deloc curios, având în vedere numeroasele beneficii pe care le prezintă acesta.

Implantul dentar este mai mult decât o simplă soluție la care poți apela pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți, acesta fiind practic o soluție permanentă care oferă beneficii pe termen lung pacienților. Iată care sunt cele mai importante patru lucruri pe care trebuie să le cunoști despre implantul dentar.

Previne apariția altor boli

O vizită la un specialist, într-un cabinet stomatologic, este făcută îndeosebi pentru sănătatea orală. Însă, un implant dentar te poate ajuta să previi și alte boli, dat fiind faptul că lipsa unui dinte pentru perioade îndelungate poate reprezenta un risc pentru starea generală de sănătate a pacientului. Chiar dacă igiena dentară este una corespunzătoare, spațiul liber între dinți poate duce la deformarea altor dinți și poate cauza probleme de masticație.

Dinții implantați arată ca dinții naturali

Implanturile dentare sunt proiectate astfel încât să arate și să acționeze așa cum o fac și dinții naturali. Titanul utilizat într-un implant în partea inferioară ia locul rădăcinii naturale a dintelui, oferind în același timp suport și rezistență coroanei. Odată ce implantul este realizat, iar locul operației s-a vindecat, metalul nu mai este vizibil, iar aspectul estetic al dinților tăi rămâne impecabil.

Discreție și confort printr-un implant dentar

Implantul dentar este cea mai discretă soluție pentru înlocuirea dinților, deoarece acesta nu va acoperi nicio altă parte a dinților sau cerul gurii, așa cum este cazul unor proteze dentare. Nimeni nu va ști că ai vreun implant dentar, ba chiar este posibil să uiți și tu că ai făcut această intervenție.

Pe lângă discreția totală, implantul dentar este și confortabil. Acest lucru se datorează faptului că implantul dentar este atașat direct de maxilar, în spațiul în care se situa dintele pierdut. Acest lucru arată faptul că nu există riscul ca implantul să se deplaseze sau să alunece așa cum ar putea să se întâmple cu o proteză, de exemplu.

Întreținere și curățare ușoară

Alte opțiuni de înlocuire a dinților pot da dureri de cap în ceea ce privește întreținerea sau curățarea zilnică, însă implantul nu are cerințe speciale din acest punct de vedere. Implantul are forma, dimensiunea sau poziționarea unui dinte obișnuit, iar odată vindecat, acesta se integrează perfect în gură, nefiind nevoie decât de periajul obișnuit pentru menținerea dinților curați și sănătoși.


Articol publicitar