3 utilaje utilizate în agricultură

de | | 2 Minute

Care sunt utilajele care ușurează zi de zi munca agricultorilor?

Agricultura este o industrie care funcționează 24/7 și 365 de zile pe an, pentru a produce continuu suficientă hrană pentru întreaga populație. Dacă mai de mult această industrie presupunea ore îndelungate de muncă fizică acerbă, astăzi agricultorii au la dispoziție echipamente avansate și moderne, care le ușurează semnificativ munca.

Aceste echipamente, pe care le vom aminti în continuare, au permis operațiunilor agricole să devină mai eficiente, în special în zonele climatice unde sezonul de creștere este mai scurt. Există o mare varietate de utilaje pentru fiecare etapă din procesul de agricultură, de la fertilizare și până la depozitarea culturilor.

Combina agricolă de recoltat

Combinele agricole sunt mașini avansate, de dimensiuni foarte mari, care permit recoltarea unor cantități ridicate. Acestea folosesc atașamente diferite, în funcție de tipul de recoltă. Spre exemplu, pentru porumb, combinei i se atașează un accesoriu construit cu lanturi cu role, pentru o recoltare eficientă.

Multe dintre combinele agricole de astăzi sunt foarte avansate, unele având în componență sisteme de monitorizare, senzori și asistență GPS.

Prese de balotat

Multe tipuri de culturi, precum este și fânul, necesită balotare. Presele de balotat pe care agricultorii le au la dispoziție în zilele noastre pot produce diferite forme de baloturi, care pot fi pătrate, dreptunghiulare sau rotunde.

Aceste utilaje extrem de utile pentru industria agriculturii au în compoziție rulmenti, arcuri, axuri, benzi de frânare, lanțuri cu role de serie grea (pentru a face față sarcinilor crescute) și nu numai. Fiecare piesă regăsită în cadrul unei prese de balotat este importantă pentru funcționarea corespunzătoare și sigură a acestui utilaj.

Sisteme de transport pentru cereale

Sistemele de transport de cereale sunt disponibile în mai multe variante. Agricultorii aleg cel mai frecvent sistemele de transport cu lanțuri. Un sistem complet include transportoare lungi, echipamente de uscare și mai multe containere pentru depozitare.

În componența transportoarelor cu lanțuri, există mai multe elemente care contribuie la buna funcționalitate a mașinăriei, printre care regăsim și: motor, rulmenți, cuplaje și nu numai.

Acestea sunt doar 3 dintre multitudinea de utilaje care ușurează zi de zi viețile agricultorilor din ziua de azi. În această industrie mai putem întâlni și alte echipamente, precum: tractoare, distribuitoare de îngrășământ ș.a.m.d. Fără aceste mașinării, procesele de cultivare și recoltare nu ar putea fi atât de eficiente.


Articol publicitar