3 tipuri de asigurări de care orice adult responsabil are nevoie

de | | 2 Minute

Viața de adult vine la pachet cu o serie de responsabilități pe care trebuie să le ai în vedere pentru a putea trăi într-un mod cât mai sigur și liniștit. Pentru că, în general, viața nu este lipsită de momente imprevizibile neplăcute, este nevoie să luăm câteva măsuri pentru a le depăși. Descoperă în continuare care sunt cele 3 asigurări de care orice adult responsabil are nevoie.

Asigurare auto

Atunci când deții o mașină personală pe care o folosești, fie să parcurgi traseul de acasă și până la birou, fie pentru drumuri mai lungi, trebuie să îți iei toate măsurile de siguranță pentru a putea conduce într-un mod cât mai relaxat. În acest sens, există două tipuri de asigurări: asigurarea RCA care este și obligatorie și asigurarea CASCO opțională.

Societatea de asigurări care emite polița RCA are responsabilitatea de a despăgubi terții prejudiciați în urma unui accident, în timp ce societatea care emite asigurarea CASCO are obligația de a acoperi daunele suferite de mașina ta, indiferent dacă tu ai provocat accidentul sau nu.

O asigurare auto este importantă pentru orice șofer, indiferent că este stabilit pe teritoriul României sau nu. Astfel, chiar dacă ai domiciliul în Olanda sau Belgia, pentru a estima costurile unei asigurări auto, poți folosi un calculator asigurare online.

Asigurare de viață

Grija pentru propria viață, dar și pentru familie, are trebui să fie prioritară indiferent de momentul vieții în care te afli, astfel că o asigurare de viață poate fi un instrument practic care să îți ofere liniște. Astfel, în caz de deces sau daune corporale majore, familia ta va fi protejată datorită despăgubirilor pe care le primește de la societatea la care apelezi pentru încheierea unei asigurări de viață.

tipuri de asigurări

Partea bună este că poți încheia o asigurare de viață chiar dacă domiciliul tău se află în afara României. Costul unei asemenea polițe variază, însă îl poți afla ușor folosind un calculator asigurare de viata online.

Asigurare pentru locuință

Asigurarea locuinței este, într-o formă de bază, obligatorie pentru toată lumea, însă dacă îți dorești protecție împotriva mai multor riscuri, precum daunele cauzate de inundații, furt sau dezastre naturale, poți să apelezi și la asigurări opționale complexe. Costurile unei asigurări pentru locuință variază, astfel că este de preferat să studiezi mai multe oferte înainte de a face alegerea potrivită pentru tine.

Indiferent de asigurările pentru care optezi, nu uita să pui siguranța ta și a familiei tale pe primul loc în viața ta.


Articol publicitar