3 situații în care o asigurare CASCO este extrem de utilă

de | | 2 Minute

3 situații în care o asigurare CASCO este extrem de utilă

Deținerea unei asigurări de răspundere civilă auto este datoria fiecărui șofer, în timp ce decizia de a cumpăra un CASCO revine doar proprietarului mașinii. Deteriorarea, distrugerea, furtul vehiculului – această asigurare reprezintă o protecție suplimentară pentru mașină în măsura în care nu este acoperită de asigurarea RCA a șoferului. În ce situații este utilă asigurarea CASCO? Și de ce merită să o ai? Iată câteva exemple de situații în care îți va fi de folos.

Când mașina a fost distrusă de situații neprevăzute, CASCO te ajută

În situația în care, de exemplu, un copac a căzut pe mașina ta în urma unei furtuni și tu nu ai o asigurare CASCO, va trebui să acoperi toate costurile legate de reparația mașinii din propriul buzunar. A deține o astfel de asigurare ar însemna asistență logistică și financiară din partea asiguratorului în repararea mașinii. Căci una dintre pagubele pe care le acoperă cu protecția sa este cea cauzată de fenomene naturale.

În plus, ar funcționa și dacă mașina ar fi avariată sau distrusă de grindină, precum și ca urmare a unui incendiu sau inundații. Există numeroase beneficii chiar și când se alege varianta basic a asigurării.

Când autorul prejudiciului este necunoscut și asigurarea RCA nu te scapă de problemă

Dacă mașina ta a fost distrusă și autorul prejudiciului ți-ar lăsa datele de contact, ai putea solicita despăgubiri de la furnizorul de asigurare RCA a făptuitorului. Dar, dacă nu ai această oportunitate și de cele mai multe ori nu știi cine anume este responsabil de faptă, doar o asigurare completă îți va pune la dispoziție banii pentru reparația mașinii.

CASCO e de folos și dacă mașina îți e furată

Dacă mașina ta a dispărut din locul unde a fost parcată, singura salvare ar fi să folosești ajutorul asiguratorului, ca parte a CASCO, primind despăgubiri pentru mașina pierdută. De obicei, despăgubirea ar trebui să fie egală cu valoarea acesteia. Astfel, banii obținuți din poliță reprezintă un sprijin considerabil pentru cumpărarea unui vehicul nou.

Asigurarea auto împotriva furtului ar trebui să fie deosebit de importantă pentru proprietarii de mașini noi. Mașinile care provin direct din showroom și a căror valoare încă nu a scăzut, atrag cu siguranță hoții.

Prin semnarea contractului de asigurare de daune proprii auto, șoferul alege domeniul și modalitatea de soluționare a daunei și decide asupra multor alte aspecte legate de acoperirea de asigurare achiziționată.