Culoarea nu este cea mai importantă când alegi covoare! 3 recomandări pentru a alege cele mai bune covoare copii

de | | 2 Minute

Merită să alegi un covor din camera unui copil având în vedere numai aspectele estetice? Cu siguranță, nu! Acesta ar trebui să fi una dintre cele mai expresive decorațiuni din cameră, dar în același timp să ofere confort și comoditate în fiecare moment. Un model selectat corespunzător va stimula, de asemenea, imaginația copilului și va garanta siguranță maximă. Deci, ce este cu adevărat important când alegi covoare copii?

Covoare copii – materialul contează

Atunci când alegi covoare pentru camera copiilor, te ghidezi în mare măsură de faptul că designul acestuia ar trebui să se îmbine cu amenajarea întregii camere și să aibă o grafică interesantă care să atragă atenția copilului mic. Aceasta este o abordare bună, dar reține că estetica nu ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. În practică, acordă atenție în primul rând materialului din care sunt realizate aceste covoare. Ar trebui să ții cont de acest lucru, mai ales dacă copilul tău este alergic și nu-ți poți permite libertate deplină în alegerea accesoriilor – în special a covoarelor și a textilelor.

În acest caz, un covor pufos, de lână, poate face mai mult rău decât bine, așa că trebuie să pui întotdeauna sănătatea copiilor deasupra valorilor decorative. Covoarele din acril sau poliester vor funcționa 100%. De asemenea, este important ca astfel de materiale să fie ușor de curățat, având în vedere lista de amenințări care pândesc covorul din camera copiilor – creioanele, pixurile sau plastilina nu sunt ușor de îndepărtat.

Camera pentru copii – siguranța este baza când e vorba de covoare

Înainte de a lua o decizie, ar trebui să acorzi atenție și siguranței utilizării covorului. Multe modele sunt destul de alunecoase, motiv pentru care pot reprezenta o amenințare pentru un copil mic care tocmai învață să meargă sau este în continuă mișcare.

Dacă ești în căutarea soluției optime, mizează pe modele care sunt cauciucate. Datorită acestui lucru, nu se mișcă și garantează siguranța chiar și a celor mai energici copii. Cu toate acestea, dacă îți place un covor căruia îi lipsește un strat de cauciuc, caută în magazine benzi adezive speciale pe care le poți atașa covorului.

Cea mai potrivită formă pentru covoarele copii

Contrar aparențelor, forma covorului pentru camera unui copil este o problemă foarte importantă pe care nu o poți lăsa la voia întâmplării. Cele mai populare covoare copii sunt cele clasice, pătrate sau dreptunghiulare, care se disting prin caracterul lor universal.

Uneori, însă, merită să pariezi pe soluții mai puțin standard. Alege modele rotunde sau ovale și vei afla că designul neconvențional, prietenos cu copiii, merge mână în mână cu funcționalitatea și confortul. Forma lor rațională va mări optic interiorul și îl va face mai confortabil.

Nu îți face griji! Indiferent că amenajezi o cameră pentru fete sau băieți, în magazine vei găsi covoare la modă care să țină cont de toate recomandările de mai sus, dar și de propriile tale preferințe.

Sursa imagine: New Africa / Shutterstock.com