3 motive pentru care să alegi Turcia ca și destinație pentru vacanța ta

de | | 2 Minute

3 motive pentru care să alegi Turcia ca și destinație pentru vacanța ta

O combinație de exotic și lux, Turcia atrage milioane de turiști în fiecare an datorită condițiilor pe care le oferă și posibilității de a petrece o vacanță de vis în care să îți reîncarci cu adevărat bateriile. Te gândești să pleci într-o vacanță și nu știi ce destinație să alegi? Te vom convinge să încerci Turcia, și iată de ce:

Pentru plajele spectaculoase pe care acesta le are

Dacă alegi o vacanta Turcia nu vei regreta în mod sigur. Aici vei găsi plaje spectaculoase, cu nisip fin și apă cristalină, unele chiar cu obiective turistice de vizitat în apropiere, situri arheologice care trebuie văzute măcar o dată în viață. Plaja Patara este renumită pentru că este cea mai lungă și frumoasă plajă, iar plaja Kabak atrage iubitorii de natură și de liniște.

Dacă ești genul de persoană care preferă sălbaticul, atunci aceasta este alegerea perfectă. Turcia are o mulțime de stațiuni de lux, care adesea te duc către plaje fascinante, cum ar fi și plaja Cirali, care este foarte accesibilă și liniștită.

Pentru că poți vizita diverse obiective turistice

Pe lângă plajele de lux, Turcia are și latura sa istorică, care în mod sigur impresionează orice turist. Fostă capitală a marilor imperii, cel Roman, cel Otoman și cel Bizantin, Turcia păstrează urme ale traiului din acele vremuri prin multitudinea de situri arheologice și obiective turistice care trebuie vizitate dacă ajungi aici.

De exemplu, în Istanbul vei găsi Moscheea Albastră, care datează de la începutul secolului al XVII-lea și care este o clădire magnifică. Fosta reședință a sultanilor, Palatul Topkapi este o atracție turistică care adăpostește o colecție de bogății adunate de către otomani de-a lungul timpului. Acesta așteaptă să îi fie trecut pragul pentru a impresiona cu arhitectura otomană care este de neegalat. Caută oferte vacante care să aibă incluse anumite activități și vizitarea obiectivelor turistice, pentru a fi sigur că te vei bucura de toată splendoarea Turciei.

Pentru că aici te poți bucura de o bucătărie impresionantă

Dacă ajungi în Turcia sigur nu te vei putea abține din a degusta preparatele lor, care îți lasă gura apă doar când te gândești la ele. În plus, chiar și în bucătăria tradițională românească există preparate cu origini turcești, cum ar fi sarmale, pastramă, musaca, iaurt sau ciulama. În acest fel, nu te îndepărtezi mult de gusturile cu care ești obișnuit, însă poți să te bucuri de experiența gastronomică pe care ți-o oferă Turcia. Iar dacă ajungi aici, lasă dieta la o parte, pentru că Turcia îți oferă o varietate de deserturi delicioase, cum ar fi baclava ori sutlac, care nu pot fi ratate în vacanța ta.


Articol publicitar