În 2018, studenții și elevii din Pata Rât, Colonia Sopor și Valea Fânațelor ar putea circula gratis la școlile din oraș

de | | 2 Minute

În 2018, studenții și elevii din Pata Rât, Colonia Sopor și Valea Fânațelor ar putea circula gratis la școlile din oraș

Conform proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Cosiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, care va avea loc pe 17 ianuarie, pentru anul 2018, se preconizează alocarea sumei de 8.000.000 de lei de la bugetul local Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, pentru transportul elevilor din Colonia Sopor, Pata Rât și Valea Fânațelor la școlile din oraș. Din suma totală, 7.560 000 de lei se vor acorda în vederea obținerii subvenților pe mijloacele de transport în comun studenților posesori ai unuia dintre cardurile nebancare (StudCard, ISIC Student, EURO<26 Student, OMNIPASS, „A card/A Kártya” și City Card Student), pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului curent.

?Hendea Silvia 

Suma de 440.000 de lei vor fi alocați pentru facilitarea transportului elevilor din Colonia Sopor, Pata Rât și Valea Fânațelor la școlile și grădinițele din orașul Cluj-Napoca, pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului curent (cu excepția vacanțelor), cu sprijinul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Cluj 2020 – Oraș incluziv

Conform direcției trasate de Strategia ,,Cluj 2020 – Oraș incluziv”, municipalitatea își propune să faciliteze accesul persoanelor provenite din grupurile dezavantajate sau vulnerabile la serviciile publice. Prevenirea abandonului școlar și întărirea capacității familiilor de a duce o viața autonomă sunt doar câteva dintre principalele arii de acțiune ale strategiei.

La aceeași ședință, mai sunt propuse proiecte de hotărâre ce vizează aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar, cu personalitate juridică și cu structurile aferente, de pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru anul școlar 2018-2019 și aprobarea, pentru anul 2018, a costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor care frecventează creșele din subordinea Centrului Bugetar de Administrare Creșe.