162 km înotați și peste 100.000 lei angajați la cea de a șaptea ediție Swimathon Cluj 2015!

de | | 2 Minute

162 km înotați și peste 100.000 lei angajați la cea de a șaptea ediție Swimathon Cluj 2015!

Cei peste 275 de înotători intrați în cursa Swimathon Cluj 2015 au parcurs împreună 8.109 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 162 de kilometri, în cadrul celei de-a șaptea ediții a evenimentului. Mai mult de 600 de susținători au contribuit la mobilizarea a peste 100.000 de lei, din care 20.000 de lei au fost strânși direct la fața locului. Evenimentul a avut loc sâmbătă la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”. Campania de strângere de fonduri continuă până în data de 17 august.

Organizat de Fundația Comunitară Cluj, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru cauzele comunității a atras peste 1.000 de participanți într-o singură zi – înotători, prieteni, susținători și spectatori. Înotătorii și-au promovat participarea la Swimathon în cadrul propriilor campanii, prin care au atras donatori care le-au susținut fiecare lungime de bazin parcursă cu diferite sume sau cu donații fixe pentru întreaga lor evoluție în eveniment.

“Cea de a șaptea ediție Swimathon Cluj s-a remarcat prin generozitatea susținătorilor, entuziasmul și motivația înotătorilor și a echipelor de proiect care împreună schimbă vieți! Suntem impresionați de numărul proiectelor care au dorit să se alăture Swimathon-ului anul acesta, de creativitatea și dedicarea oamenilor care ne inspiră prin exemplul lor în fiecare an! Swimathon Cluj devine cel mai important eveniment sportiv de strangere de fonduri la Cluj, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.”

Campania de strângere de fonduri continuă până în data de 17 august urmând ca în septembrie să fie acordate finanțările pentru proiectele participante, în funcție de sumele strânse. Pe platforma-suport, Swimathon Cluj, sunt disponibile informații despre proiecte și înotători, inclusiv despre opțiunile de plată puse la dispoziția susținătorilor, dar și alte noutăți legate de campanie: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro.

Swimathon Cluj 2015 este organizat în parteneriat cu:

Partener instituțional: Universitatea Babeș-Bolyai, Complexul de Natație”Universitas”;
Parteneri de comunicare: Iuliu Duma Design, ArtDynasty, Ciorchin, Epsilon, AerialView;
Sponsori: Club Moving, Grup Transilvae, CORA, Marty Restaurants, La Fântâna, Dulceața lu’ Răzvan;

În cele șase ediții de Swimathon Cluj, Fundația Comunitară Cluj a strâns în total 570.000 de lei, de la 4.500 de susținători, pentru 76 de proiecte.

***
Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2014, am acordat finanțări în valoare totală de 1.400.000 de lei, pentru 200 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și peste 200 de burse, oferite elevilor și studenților.

Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici:
www.fundatiacomunitaracluj.ro