10 motive să mergi la un joc de evadare în Cluj
Jocurile de evadare au început să apară în Cluj în urmă cu vreo 3-4 ani, însă nu toată lumea s-a familiarizat cu ele încă, iar o bună parte dintre clujeni nu știu exact despre ce e vorba.
Cei care caută să iasă din rutina cotidiană și au încercat un astfel de joc sunt, însă, de obicei, cuceriți în mod iremediabil de acest tip de activitate pentru timpul liber.
Cuceriți am fost și noi, așa că recomandăm jocurile de evadare de câte ori avem ocazia. În Cluj, nu există foarte multe companii care au amenajat camere de evadare și au construit scenarii pentru ele. Din fericire, cele care există aduc în mod constant îmbunătățiri jocurilor deja existente și creează altele noi la anumite intervale de timp.
Întrebarea principală este, desigur, de ce să participi la un joc de evadare? Noi ne-am primit deja răspunsul, jucându-ne și discutând cu cei de la The Museum – unul dintre jocurile de evadare clujene.
Așa că ne-am gândit să îți înșiruim și ție vreo 10 motive să mergi la un joc de evadare în Cluj.
1. Tu alegi echipa / grupul de oameni alături de care vei participa la joc. Jocurile de evadare presupun muncă în echipă, interacțiune și comunicare între participanți. Sunt și un mod inedit de socializare și petrecere a timpului liber alături de prieteni, colegi sau familie. Tu alegi care sunt oamenii alături de care poți spune liniștit „start joc”.
2. E foarte distractiv – ținând cont de faptul că, așa cum spuneam, tu alegi oamenii și echipa alături de care intri în joc, în mod sigur se lasă cu distracție.
3. Sunt jocuri reale, concrete, palpabile. Cu alte cuvinte, se joacă în realitate, nu online, nu pe telefonul mobil, ci în spații special amenajate și întru totul interactive.
4. Evadarea din cotidian e adevărata evadare!
5. Singurul muzeu care te încurajează să atingi și să explorezi exponatele. La The Museum nu doar că nu ți se interzice să atingi obiectele și artefactele expuse, ci chiar ești încurajat să o faci.
6. Vei învăța lucruri despre tine și despre oamenii cu care intri în joc: Ce anume îți atrage ție atenția, ce anume observă ceilalți? Cum comunicați unii cu alții? La ce anume se pricepe cel mai bine fiecare dintre voi când sunteți în echipă? E o învățare spontană, care vine de la sine. Iar dacă participi la câteva astfel de jocuri, îți va fi cu atât mai ușor să observi astfel de lucruri la tine și la ceilalți.
7. Trăiești 100% în prezent. Timp de 60 de minute, trăiești la momentul prezent, e o formă de mindfulness, dacă vrei. Trecerea de la agitația constantă a minții, atât de specifică omului modern, se face pe nesimțite și se datorează, credem noi, acelei curiozități native ce zace în fiecare dintre noi și care se activează la capacitate maximă în jocurile de evadare.
8. Adrenalina specifică oricărei provocări sau aventuri în care pornești. Jocurile de evadare sunt însă activități în care ești 100% în siguranță, astfel te poți bucura pe deplin de dimensiunea pozitivă a adrenalinei, căci știi că nimic rău nu se poate întâmpla.
9. Game Master-ul te ajută cu indicii când ai nevoie, îți dă sfaturi la începutul jocului și supraveghează întreg jocul pentru ca totul să decurgă bine și să vă bucurați de o experiență minunată.
10. Este o activitate foarte relaxantă. Contrar așteptărilor sau ideilor preconcepute, jocurile de evadare sunt extrem de relaxante și asta chiar în ciuda faptului că jocul este contra-cronometru. Vei ieși de acolo simțindu-te mai bine, mai zâmbitor, mai fără griji!… 🙂
Dacă te decizi să te joci, îți lăsăm mai jos datele de contact de la The Museum, iar de la tine așteptăm să ne spui cum ți s-a părut această activitate și de ce ai recomanda-o și altora.