Clujul, una dintre cele 10 comori ascunse ale Europei recomandate turistilor

de | | < 1 Minute

După ce Transilvania a fost declarată cea mai bună regiune de vizitat din lume pentru anul 2016 de către Lonely Planet, publicația amintind și de potențialul artistic modern și neconvențional al Clujului, de muzeele neobișnuite și viața de noapte din oraș, iată că o altă celebră publicație include orașul Cluj-Napoca în lista ei de recomandări.

USA Today recomandă 10 comori ascunse ale Europei tinerilor turiști aflați în căutare de noi destinații, iar Clujul este una dintre ele.

Publicația americană, subdivizia USA Today College mai exact, prezintă Clujul în calitate de Capitală Europeană a Tineretului și amintește și de statutul său de capitală neoficială a Transilvaniei. Orașul este apreciat pentru populația mare de studenți și pentru viața de noapte (precum și pentru prețurile mici practicate).

Tinerilor turiști li se recomandă să ia parte la Untold – noul festival muzical și cultural ce transformă întregul oraș într-un tărâm de basm, în timp ce unii dintre cei mai buni DJ ai lumii urcă pe scenele urbane.

Un avantaj este și faptul că orașul Cluj-Napoca este deservit de Wizz Air, companie aeriană low-cost cu destinații pe întregul continent european.

Pe lista celor 10 comori ascunse ale Europei recomandate turistilor se mai află: Aarhus din Danemarca, Belgrad din Serbia, Bilbao din Spania, Ghent din Belgia, Ljubljana din Slovenia, Lugano din Elveția, Porto din Portugalia, Riga din Letonia și Tesalonic din Grecia.

Photo by Transylvania Cam 10 comori ascunse ale Europei

Fotografii realizate de Transylvania Cam