Rapiditate și confort – 1 din 3 români alege să plătească cu telefonul la cumpărături

de | | 2 Minute

Rapiditate și confort – 1 din 3 români alege să plătească cu telefonul la cumpărături

Telefoanele mobile au devenit indispensabile în activitățile de zi cu zi. Plata cu telefonul la cumpărături se încadrează tot în categoria de plăți contactless, și este apreciată pentru că se produce într-un timp foarte scurt și foarte ușor. Telefonul doar trebuie ținut la o distanță de aproximativ 15 cm de dispozitivul mPOS. Comercianții care caută un preț mPOS avantajos, caută de fapt MonePOS! Soluția ideală pentru încasări digitale este acum la o reducere de preț.

Studiul Visa “Plățile mobile în Europa Centrală și de Est, 2022”

Potrivit celui mai recent studiu Visa asupra comportamentului de plată din Europa Centrală și de Est, România are una dintre cele mai mari rate de adopție a plăților cu telefonul. Subiectul plata cu telefonul a fost analizat de la plata într-un magazine fizic, la plata online și la plata prin aplicații. Categoriile de aplicații în care românii și-au adăugat cardul sunt: livrare de mâncare (46%), transport (39%), călătorii (35%), platforme de streaming (35%).

Plățile digitale există pe piață și sunt folosite de suficient de mult timp încât să fi nu mai fie considerate un element de noutate. În momentul de față, aproape toate băncile clasice din România oferă aplicații mobile prin care clienții să poată plăti cu telefonul. Consumatorilor le-a intrat în reflex să plătească digital, fie că folosesc o aplicație mobilă sau portofelul electronic, pentru plata cu telefonul există soluții deja bine cunoscute.

Într-adevăr, tinerii au rămas cei mai mari adepți a plăților cu telefonul. Studiul menționat anterior ne arată că 82% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani și-au adăugat cardurile bancare în cel puțin o aplicație mobilă.

Plata cu telefonul nu mai este folosită doar de pasionații de tehnologie

Chiar dacă există o preponderență mai mare a tinerilor care folosesc plățile cu telefonul, nici adulții nu stau rău. „7 din 10 respondenți români cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani știu că pot plăți cu telefonul în magazin”, iar 29% din ei și aleg această variantă ca metodă de plată.

Diversificarea metodelor de plată nu mai ține doar de un viitor bine tehnologizat, ci de un prezent mai

Când vorbim despre diversificarea metodelor de plată, nu ne mai referim doar la un viitor bine tehnologizat, ci și la un prezent în care atât consumatorii, cât și comercianții, se bucură de servicii sigure și calitative în ce privește plata, respectiv încasarea.


Noutăți de la MonePOS by AROBS