5/5 din 1 review
Statiunea Fantanele

Statiunea Fantanele, Cluj

Statiunea Fantanele (1050 m altitudine), este situata intre Muntii Gilau si Vladeasa, pe malul lacului de acumulare Belis – Fantanele. Zona apartine administrativ de comuna Rasca, judetul Cluj, desi este adesea gresit numita „statiunea Belis – Fantanele”, datorita apropierii de satul Belis (comuna Belis). Astfel, statutul oficial nu este unul de localitate, ci de statiune climaterica de interes local.

Statiunea Fantanele este foarte cautata de clujeni si turisti, atat datorita oportunitatilor de odihna si relaxare, cat si datorita drumetiilor pe care le poti face in zona. Partia de schi sau posibilitatea practicarii de sport nautic pe lac, cu barci sau hidrobiciclete, sunt alte atractii apreciate de turisti.

Lacul de acumulare Belis – Fantanele a fost proiectat in anii 1970 – 1974, pe cursul superior al Somesului Cald. Satenii din vechiul Belis au fost, astfel, nevoiti sa se mute in actuala vatra a satului. Micile catune, insa, precum Ples, Bolojesti, Dadesti, Milioan sau Giurcuta de Jos au disparut, in timp. Vara, daca nivelul apei scade foarte mult, se mai pot vedea ruinele caselor abandonate de sateni. In acest sens, faimoase sunt ruinele fostei biserici din Giurcuta de Jos. 

Statiunea Fantanele este un obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Pentru detalii despre comuna Rasca, click aici.
Multumim pentru fotografii: Robert Paul Igna, Adela Crisan, Iulia Marc si Transilvania All Inclusive

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (1 vot)
Rating5
5
Iulia Marc
Scrie o recenzie

Ultimele Articole